Bezlepkový orechový závin
Na závin:
- 250 ml mlieko
- 1 vajce
- 50 g olej
- 300 g Liana Bakery mix
- 20 g čerstvé droždie
- 60 g kryštálový cukor
- 3 g soľ
Na plnku:
- 250 g mleté vlašské orechy
- 120 g práškový cukor
- 1 ČL škorica
- 80 g mlieko
- vanilková pasta
- trošku muškátového orieška
- 15 g rum
- 1 vajce na potretie
- ako prvé si vymiesiš cesto, kde si z vlažného mlieka, trošku cukru a droždia pripravíš kvások a následne všetky suroviny spolu vymiešaš cca 10-12 minút, tí ktorí pečú bezlepkovo vedia, že to nebude vyzerať ako klasické lepkové cesto, ale neboj sa, takto to stačí vymiesiť a cesto ti krásne za 45 minút vykysne na teplom mieste
- kým ti kysne cesto, priprav si plnku, kde v mlieku sparíš orechy spolu s cukrom, miešaj kým plnka nebude hustejšia, nakonci pridaj koreniny a rum
- priprav si najlepšie silikónovú podložku, ktorú si poriadne pomúč bezlepkovou zmesou a opatrne si vyvaľkaj vykysnuté cesto cca na 1cm, kľudne si cesto počas práce s ním pomúč, lepí sa, takže treba s ním pracovať opatrne, potom naň rozotri orechovú plnku a pomocou podložky urob závin a daj ho ešte na 20 minút podkysnúť
- nakoniec závin potri rozšľahaným vajíčkom a daj piecť na 180 stupňov cca 25 minút, po upečení môžeš poprášiť práškovým cukrom, najlepší je čerstvo upečený
Na závin:
- 250 ml mlieko
- 1 vajce
- 50 g olej
- 300 g Liana Bakery mix
- 20 g čerstvé droždie
- 60 g kryštálový cukor
- 3 g soľ
Na plnku:
- 250 g mleté vlašské orechy
- 120 g práškový cukor
- 1 ČL škorica
- 80 g mlieko
- vanilková pasta
- trošku muškátového orieška
- 15 g rum
- 1 vajce na potretie
Produkty k receptu