Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana

Trvanie: ‎00:60 (h:m) Porcie: 6 (ks)
A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané. Práve vtedy sa mi nechce stáť dlho pri sporáku a mám chuť si pripomenúť leto. Práve tento bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana je taká pripomienka. Tak poďte si ho so mnou pripraviť.
Ingrediencie
  • 200g Bezlepkových cestovín Liana Fusilli
  • 250g Šunky (ja som použila Berger morčaciu šunku)
  • 5 kyslých uhoriek
  • 3 varené vajcia
  • 200g mrazeného hrášku, čerstvého, alebo konzervovaného
  • 225g zaváranej kukurice
  • 2 PL kyslej smotany
  • 4 PL majonézy
  • 3 PL kečupu
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 1,5 PL sójovej omáčky bez lepku
  • 1,5 PL Worčestrovej omáčky
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1/3 čl bieleho korenia
  • soľ
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Uvaríme si 3 vajcia natvrdo. Bezlepkové cestoviny Liana Fusilli uvaríme podľa postupu na obale. Vodu posolíme. Ak máme mrazený hrášok, 2 min ho povaríme v osolenej vode. Následne narežeme šunku, uhorky, vajcia na malé kúsky.

  2. Omáčku, alebo dresing si pripravíme tak, že v hrnci zmiešame kečup, horčicu, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, sušený cesnak a biele korenie. Zmes necháme zovrieť.

  3. Do veľkej misy nasypeme uvarenú cestovinu, kukuricu, hrášok, šunku, vajcia, majonézu, kyslú smotanu, omáčku a všetko spolu dobre premiešame. V prípade potreby dosolíme a môžeme podávať.

    Šalát aj s varením je hotový do hodinky a pripravíte 6 porcií. Tento šalát pripravujem nie len pre nás na večeru, obed prípadne raňajky, ale je obľúbený aj na rodinných oslavách. Pripravím si ho večer a do druhého dňa sa chute pekne prepoja.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 200g Bezlepkových cestovín Liana Fusilli
  • 250g Šunky (ja som použila Berger morčaciu šunku)
  • 5 kyslých uhoriek
  • 3 varené vajcia
  • 200g mrazeného hrášku, čerstvého, alebo konzervovaného
  • 225g zaváranej kukurice
  • 2 PL kyslej smotany
  • 4 PL majonézy
  • 3 PL kečupu
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 1,5 PL sójovej omáčky bez lepku
  • 1,5 PL Worčestrovej omáčky
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1/3 čl bieleho korenia
  • soľ
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.