Bezlepková voňavá škoricová bábovka
Cesto
- 3 ks vajce
- 120 g práškový cukor
- 125 g zmäknuté maslo
- 1 ks Liana Vanilkový cukor
- štipka soli
- 120 ml mlieko
- 230 g Liana Cake mix
Škoricová plnka
- 60 g Liana Škoricový cukor
- 2 PL Liana Zlatý krém
- 30 g roztopené maslo
- 1 PL mlieko
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor na posypanie
- forma na mini bábovky
Množstvo cesta vystačí na jednu veľkú bábovku 23 cm alebo cca 10 mini báboviek – my sme použili 4 formy s priemerom 9,5 cm a 6 foriem s priemerom 6,5 cm.
-
Príprava cesta: Vajíčka, práškový cukor, zmäknuté maslo a Liana Vanilkový cukor dôkladne vymiešame. Postupne pridáme štipku soli, prilejeme mlieko a napokon zašľaháme Liana Cake mix, aby vzniklo hladké cesto.
-
Škoricová plnka: V druhej miske zmiešame Liana Škoricový cukor, Liana Zlatý krém a roztopené maslo. Na zriedenie pridáme lyžicu mlieka.
-
Plnenie foriem: Formy na klasickú veľkú bábovku alebo v našom prípade sme zvolili mini bábovky najskôr naplníme cestom do výšky približne jednej tretiny. Na cesto navrstvíme lyžičkou škoricovú plnku a pomocou špajle ju jemne premiešame. (Ak škoricová plnka zhustne, trochu ju pred zahrejeme, aby zredla.) Navrch pridáme ďalšiu vrstvu cesta tak, aby forma bola naplnená maximálne do 2/3 – počas pečenia bábovky narastú.
-
Pečenie: Rúru predhrejeme na 150–160 °C a bábovky pečieme približne 30 minút. Ak pripravujeme veľkú bábovku, pečieme ju o asi 15-20 minút dlhšie ako malé bábovky.
-
Zdobenie: Po upečení ich necháme vychladnúť a následne posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej chuti. My sme niektoré ozdobili Liana citrónovou polevou, ktorá bábovkám dodala sviežu citrusovú chuť.
Jednoduchšie plnenie: Cesto si dajte do cukrárenského vrecka – práca bude rýchlejšia, čistejšia a presnejšia.
Krásne vyklopenie: Formy pred pečením vymažte olejom alebo maslom. Po upečení pomôže nechať ich krátko schladiť v chladničke – bábovky pôjdu ľahšie von. Po vychladnutí ich opatrne vyberajte z foriem.
Cesto
- 3 ks vajce
- 120 g práškový cukor
- 125 g zmäknuté maslo
- 1 ks Liana Vanilkový cukor
- štipka soli
- 120 ml mlieko
- 230 g Liana Cake mix
Škoricová plnka
- 60 g Liana Škoricový cukor
- 2 PL Liana Zlatý krém
- 30 g roztopené maslo
- 1 PL mlieko
Ďalej potrebujeme
- práškový cukor na posypanie
- forma na mini bábovky
Množstvo cesta vystačí na jednu veľkú bábovku 23 cm alebo cca 10 mini báboviek – my sme použili 4 formy s priemerom 9,5 cm a 6 foriem s priemerom 6,5 cm.
Produkty k receptu