Bezlepková voňavá škoricová bábovka

Trvanie: 00:45 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Nadýchané, voňavé a plnené škoricou – tieto bezlepkové mini bábovky si zamilujete na prvé sústo. Pripravíte ich jednoducho z našej zmesi Liana Cake mix a výsledok vyzerá aj chutí ako z cukrárne. Ideálne ku káve, na sviatočný stôl alebo len tak pre radosť.
Ingrediencie
Cesto
Škoricová plnka
Ďalej potrebujeme
  • práškový cukor na posypanie
  • forma na mini bábovky

    Množstvo cesta vystačí na jednu veľkú bábovku 23 cm alebo cca 10 mini báboviek – my sme použili 4 formy s priemerom 9,5 cm a 6 foriem s priemerom 6,5 cm.
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava cesta: Vajíčka, práškový cukor, zmäknuté maslo a Liana Vanilkový cukor dôkladne vymiešame. Postupne pridáme štipku soli, prilejeme mlieko a napokon zašľaháme Liana Cake mix, aby vzniklo hladké cesto.

  2. Škoricová plnka: V druhej miske zmiešame Liana Škoricový cukor, Liana Zlatý krém a roztopené maslo. Na zriedenie pridáme lyžicu mlieka.

  3. Plnenie foriem: Formy na klasickú veľkú bábovku alebo v našom prípade sme zvolili mini bábovky najskôr naplníme cestom do výšky približne jednej tretiny. Na cesto navrstvíme lyžičkou škoricovú plnku a pomocou špajle ju jemne premiešame. (Ak škoricová plnka zhustne, trochu ju pred zahrejeme, aby zredla.) Navrch pridáme ďalšiu vrstvu cesta tak, aby forma bola naplnená maximálne do 2/3 – počas pečenia bábovky narastú.

  4. Pečenie: Rúru predhrejeme na 150–160 °C a bábovky pečieme približne 30 minút. Ak pripravujeme veľkú bábovku, pečieme ju o asi 15-20 minút dlhšie ako malé bábovky.

  5. Zdobenie: Po upečení ich necháme vychladnúť a následne posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa vlastnej chuti. My sme niektoré ozdobili Liana citrónovou polevou, ktorá bábovkám dodala sviežu citrusovú chuť.

Dobrý tip:
Jednoduchšie plnenie: Cesto si dajte do cukrárenského vrecka – práca bude rýchlejšia, čistejšia a presnejšia.

Krásne vyklopenie: Formy pred pečením vymažte olejom alebo maslom. Po upečení pomôže nechať ich krátko schladiť v chladničke – bábovky pôjdu ľahšie von. Po vychladnutí ich opatrne vyberajte z foriem.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
Škoricová plnka
Ďalej potrebujeme
  • práškový cukor na posypanie
  • forma na mini bábovky

    Množstvo cesta vystačí na jednu veľkú bábovku 23 cm alebo cca 10 mini báboviek – my sme použili 4 formy s priemerom 9,5 cm a 6 foriem s priemerom 6,5 cm.
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.