Bezlepková medová torta à la Marlenka
Cesto – 7 plátov (Ø 19–20 cm, hrúbka 0,8 cm) + na dedinku:
- 450 g Liana Cake mix
- 70 g maslo
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 200 g práškový cukor
- 4 PL med
- 2 ČL Liana Sóda bikarbóna
Vanilkový krém:
- 700 ml mlieko
- 2 ks Liana Zlatý krém 40 g
- 3 PL kryštálový cukor
- 150 g maslo
- 100 g práškový cukor
Karamelový puding:
- 350 ml mlieko
- 1 ks Liana Puding karamelový 41 g
- 3 PL kryštálový cukor
- 50 g maslo
Rakytníkový džem (alternatívne: marhuľový alebo slivkový džem/lekvár):
- 200 ml rakytníková šťava
- 50 ml voda
- 4 PL kryštálový cukor
- ½ balenia Liana Želírka 2:1
Chrumkavé pekanové orechy:
- 100 g pekanové orechy
Swiss krém (na obtrenie a zdobenie):
- 150 g bielky
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g maslo izbovej teploty
- mletá vanilka
Nakúpiť Liana produkty z receptu
- Príprava cesta: Cesto pripravíme z bezlepkovej múčnej zmesi Liana Cake mix, ktorú spolu s ostatnými surovinami zmiešame do kompaktného cesta. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme postáť hodinu v chladničke. Cesto rozdelíme na 7 častí a rozvaľkáme do kruhu. Na vyrezanie rovnakých kruhov môžeme použiť ráfik a nôž. Na jeden plech uložíme 2 kruhy. Pečieme 7–10 min pri teplote 200 °C horný dolný ohrev alebo ak chceme použiť 2 plechy, 180 °C horný dolný ohrev s ventilátorom. Okrajky spojíme, vyvaľkáme a vyrežeme dedinku podľa fantázie. Domčeky ozdobíme bielkovou polevou.
- Vanilkový krém: Zo Zlatého krému a kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť v chladničke. Hodinu pred prípravou vytiahneme z chladničky puding a maslo. Puding si prešľaháme. Do rovnakej misy navážime maslo, práškový cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme puding a došľaháme do krému.
- Karamelový puding: Z mlieka, cukru a karamelového prášku uvaríme puding. Na záver pridáme maslo. Zapracujeme. Puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladiť. Pred plnením torty puding prešľaháme.
- Rakytníkový džem: V hrnci zmiešame rakytníkovú šťavu s vodou. Cukor zmiešame so želírkou a vsypeme k šťave. Privedieme k varu, varíme 1 minútu. Necháme vychladiť.
- Chrumkavé pekanové orechy: Orechy vysypeme na plech a pečieme v rúre 5 minút pri teplote 120 °C. Po vychladnutí nasekáme.
- Kompletizácia torty: Na podložku umiestnime plát, natrieme vanilkovým krémom a posypeme polovicou pekanových orechov. Prikryjeme plátom. Na okraj nastriekame vanilkový krém a do stredu nanesieme polovicu karamelového pudingu. Prikryjeme plátom, nanesieme tenkú vrstvu vanilkového krému a vytvoríme hrubší okraj. Zarovnáme rakytníkovým džemom. Prikryjeme plátom a postup opakujeme až po 7. plát. Tortu obtrieme zvyškom krému.
- Swiss krém a finálne obtrenie: Bielka s cukrom spojíme a v mise, umiestnime nad paru a varíme, až kým sa cukor úplne rozpustí. Zmes miešame metličkou. Keď je cukor rozpustený, vyšľaháme zmes do peny. Potom pridáme postupne maslo a došľaháme krém. Krém dochutíme mletou vanilkou. Tortu obtrieme krémom dohladka. Zo zvyšku krému pripravíme zdobenie a pripevníme ním aj medové domčeky. Tortu môžeme ešte dozdobiť červenými mašličkami a bielymi perličkami či vločkami, ktoré vytvoria efekt snehu. Dobrú chuť.
Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.
Cesto – 7 plátov (Ø 19–20 cm, hrúbka 0,8 cm) + na dedinku:
- 450 g Liana Cake mix
- 70 g maslo
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 200 g práškový cukor
- 4 PL med
- 2 ČL Liana Sóda bikarbóna
Vanilkový krém:
- 700 ml mlieko
- 2 ks Liana Zlatý krém 40 g
- 3 PL kryštálový cukor
- 150 g maslo
- 100 g práškový cukor
Karamelový puding:
- 350 ml mlieko
- 1 ks Liana Puding karamelový 41 g
- 3 PL kryštálový cukor
- 50 g maslo
Rakytníkový džem (alternatívne: marhuľový alebo slivkový džem/lekvár):
- 200 ml rakytníková šťava
- 50 ml voda
- 4 PL kryštálový cukor
- ½ balenia Liana Želírka 2:1
Chrumkavé pekanové orechy:
- 100 g pekanové orechy
Swiss krém (na obtrenie a zdobenie):
- 150 g bielky
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g maslo izbovej teploty
- mletá vanilka
Nakúpiť Liana produkty z receptu
Produkty k receptu
Pali