Bezlepkový medovo-orechový krémeš
Cesto:
- 250 g Cake Mix Liana
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- 100 g maslo
- 1 PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL mlieko
Orechová zmes:
- 150 g vlašské orechy
- 40 g práškový cukor
- 60 g maslo
- 2 PL med
Krém:
- 150 ml mlieko
- 2 PL Universal Mix Liana
- 125 g kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 10 g Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme:
- 100 ml rum/ 2 PL rumová aróma
- Z práškového cukru, zmesi Cake Mix, vajíčka, masla, medu, sódy bikarbóny a mlieka pripravíme cesto.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Na pomúčenej doske alebo papieri na pečenie obe časti rozvaľkáme.
- Prvý plát pečieme prázdny na opačnej strane plechu (v našom prípade 29 cm x 20 cm) približne 8-10 minút na 170°C.
- Pripravíme orechovú zmes: Nasekané orechy s maslom, cukrom a medom miešame spolu na panvici, necháme rozpustiť.
- Ešte horúcu zmes nanesieme na druhý plát a takisto pečieme približne 8-10 minút na 170°C.
- Pripravíme krém: Zmiešame mlieko, kryštálový cukor a Universal Mix a uvaríme hustý puding. Následne vyšľaháme zmäknuté maslo, pridáme vanilínový cukor a postupne aj vychladnutý puding.
- Upečený prvý plát najprv pokvapkáme rumom alebo rumovou esenciou. Pomocou stierky nanesieme krém.
- Prikryjeme upečeným plátom s orechovou zmesou.
- Necháme odstáť v chlade cca 8 hodín.
Cesto:
- 250 g Cake Mix Liana
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- 100 g maslo
- 1 PL med
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 1 KL mlieko
Orechová zmes:
- 150 g vlašské orechy
- 40 g práškový cukor
- 60 g maslo
- 2 PL med
Krém:
- 150 ml mlieko
- 2 PL Universal Mix Liana
- 125 g kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 10 g Vanilínový cukor Liana
Ďalej potrebujeme:
- 100 ml rum/ 2 PL rumová aróma
Produkty k receptu