Smotanovo-kokosové rezy bez lepku
Cesto
- 500 g Cake Mix Liana
- 200 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 200 g maslo
- 2 PL med (voliteľné)
- 1,5 KL Sóda bikarbóna Liana
- 2 KL mlieko
Krém
- 800 ml mlieko
- 76 g smotanovo-vanilkový puding
- 250 g zmäknuté maslo
- 250 g práškový cukor
Šľahačka
- 4 ks bielok
- 250 g práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- kokos na posypanie
-
Najprv si pripravíme krém: Z pudingu a mlieka uvaríme kašu. Krém prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa na ňom nevytvorila kôrka. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame do krému postupne maslo a práškový cukor. Všetko spolu vymixujeme.
-
Z práškového cukru, Cake Mix, vajíčka, masla, medu (ten môže, ale nemusí byť), sódy bikarbóny a mlieka si ručne vyhnetieme cesto. Hotové cesto dáme na chvíľu do chladničky,keďže s tuhším cestom sa lepšie pracuje. Cesto si rozdelíme na tri časti a na pomúčenej doske alebo papieri na pečenie rozvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty pečieme na opačnej strane plechu pri 170°C. Cesto treba odsledovať v závislosti od rúry. Cesto je naozaj krehké, ale chuťovo výborné.
-
Vymixovaný krém natrieme na vychladnuté pláty. Na prvý plát natrieme vrstvu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý tiež nanesieme vrstvu krému.
-
Pripravím šľahačku: Vyšľaháme bielky a práškový cukor nad parou. Ešte horúcu zmes natrieme na vrchný plát. Takto natretú šľahačku posypem kokosom a vynikajúci koláč je hotový.
Cesto
- 500 g Cake Mix Liana
- 200 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- 200 g maslo
- 2 PL med (voliteľné)
- 1,5 KL Sóda bikarbóna Liana
- 2 KL mlieko
Krém
- 800 ml mlieko
- 76 g smotanovo-vanilkový puding
- 250 g zmäknuté maslo
- 250 g práškový cukor
Šľahačka
- 4 ks bielok
- 250 g práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- kokos na posypanie
Produkty k receptu