Kinder pingui so Stužovačom Liana SMOTANA
Piškóta
- 6 vajec
 - 6 PL kryštálového cukru
 - 6 PL teplej vody
 - 6 PL hladkej múky
 - 2 PL tmavého Kakaa Liana
 - 1 balenie Kypriaceho prášku do pečiva Liana
 
Smotanový krém Hotový do 3 minút !
- 5 dl šľahačky rastlinnej alebo živočíšnej
 - 100 g Stužovač Liana SMOTANA
 - 1-1,5 dcl vody
 
Čokoládový krém
- 150 g čokolády na varenie Liana 44%
 - 100 g masla (margarínu)
 - 1 PL vody
 - 2 PL oleja
 
Poleva
- 300 g poleva príchuť čokoládová
 - 2 PL oleja
 - 1 PL vody
 
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva Liana. Pomaly primiešame tmavé kakao Liana. Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 180-200°.
Vyšľaháme šľahačku do polotuha. V druhej mise si vymiešame Stužovač Liana SMOTANA s vodou a primiešame do polovyšľahanej smotany. Podľa chuti možeme pridať lyžičku rumu. Nanesieme na upečený plát cesta.
Medzitým si pripravíme čokoládový krém. Keď trošku vychladne, nanesieme na smotanový krém a vložíme do chladničky.
Keď je čokoládový krém mierne stuhnutý nanesieme na čokoládový krém druhú polovicu smotanového krému a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Použité skratky:
*PL - polievková lyžica
Piškóta
- 6 vajec
 - 6 PL kryštálového cukru
 - 6 PL teplej vody
 - 6 PL hladkej múky
 - 2 PL tmavého Kakaa Liana
 - 1 balenie Kypriaceho prášku do pečiva Liana
 
Smotanový krém Hotový do 3 minút !
- 5 dl šľahačky rastlinnej alebo živočíšnej
 - 100 g Stužovač Liana SMOTANA
 - 1-1,5 dcl vody
 
Čokoládový krém
- 150 g čokolády na varenie Liana 44%
 - 100 g masla (margarínu)
 - 1 PL vody
 - 2 PL oleja
 
Poleva
- 300 g poleva príchuť čokoládová
 - 2 PL oleja
 - 1 PL vody
 
Produkty k receptu