Domáci jahodový džem s kúskami jahôd
- 1 kg jahody
- 1 vrecko Želírka 21 Liana
- 1 - 2 KL Kyselina citrónová Liana
- 500 g cukor
- štipka Kyselina sorbová Liana
1. Jahody očistíme, rozmixujeme a dáme do hrnca.
2. Z 500 g cukru odoberieme 2 PL, pridáme Želírku Liana a vmiešame do rozmixovaných jahôd. Zmes uvedieme do varu. Pridáme zvyšný cukor a miešame do rozpustenia cukru 2 - 3 minúty. Pre výraznejšiu chuť a farbu primiešame štipku Kyseliny citrónovej Liana. Ak chceme zistiť či je džem dostatočne hustý naberieme kúsok na tanierik a odložíme na pár minút do chladničky.
3. Uvarený džem nalejeme do pripravených čistých nádob a otočíme hore dnom. Prikryjeme utierkou do vychladnutia.
Dobrý tip:
Nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania. Podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia. Kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia. Kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto nie je nutné ju pridavať ešte naviac, ale dodáva sa pre prípad, že viečko by nebolo dokonale uzavreté, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.
- 1 kg jahody
- 1 vrecko Želírka 21 Liana
- 1 - 2 KL Kyselina citrónová Liana
- 500 g cukor
- štipka Kyselina sorbová Liana
Produkty k receptu