Domáci jahodový džem s kúskami jahôd

  • Rýchly, chutný džem s kúskami jahôd, ktorý si zamilujete pre jeho jednoduchú prípravu.
pre recept na Lahôdkový čerešňový džem kliknite sem.
Domáci jahodový džem s kúskami jahôd
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

1 kg jahody
1 vrecko Želírka 2:1 Liana
1 - 2 KL Kyselina citrónová Liana
500 g cukor
štipka Kyselina sorbová Liana

 

 

 

 

 

Postup

1. Jahody očistíme, rozmixujeme a dáme do hrnca.
 
2. Z 500 g cukru odoberieme 2 PL, pridáme Želírku Liana a vmiešame do rozmixovaných jahôd. Zmes uvedieme do varu. Pridáme zvyšný cukor a miešame do rozpustenia cukru 2 - 3 minúty. Pre výraznejšiu chuť a farbu primiešame štipku Kyseliny citrónovej Liana. Ak chceme zistiť či je džem dostatočne hustý naberieme kúsok na tanierik a odložíme na pár minút do chladničky.
 
3. Uvarený džem nalejeme do pripravených čistých nádob a otočíme hore dnom. Prikryjeme utierkou do vychladnutia.
 
Dobrý tip:
Nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania. Podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia. Kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia. Kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto nie je nutné ju pridavať ešte naviac, ale dodáva sa pre prípad, že viečko by nebolo dokonale uzavreté, aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.