Domáci marhuľový džem
play

Domáci marhuľový džem

Trvanie: ‎00:30 (h:m) Porcie: ‎ (ks)
Domáci marhuľový džem so Želírkou Liana: Rýchla a chutná pochúťka! Túžite po domácom marhuľovom džeme bez zdĺhavého varenia? Želírka Liana vám to umožní! S ňou zažijete bleskovú prípravu a uchováte si plnú chuť ovocia aj cenné vitamíny. Tajomstvo tkvie v pektíne z jabĺk a citrusov, ktorý Želírka obsahuje a vďaka ktorému džem rýchlo zhustne. Zabudnite na hodiny strávené nad hrncom! S našou Želírkou je marhuľový džem hotový raz-dva a vy si tak môžete vychutnať lahodnú pochúťku plnú letných chutí. Želírka Liana sa dá použiť aj na iné druhy ovocia. Neváhajte a experimentujte s rôznymi chuťami!
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Umyté marhule rozpolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca a zalejeme malým množstvom vody, aby rýchlejšie zmäkli a uvoľnili šťavu.
  2. Ovocie za stáleho miešania zahrejeme do varu. Z 500 g cukru odoberieme 2 PL, zmiešame so Želírkou Liana a pridáme k zmäknutým marhuliam. Želírku pridávame vždy pred cukrom.
  3. Vysypeme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme cca 5 minút.
  4. Pre zvýraznenie chuti a farby pred koncom varenia pridáme Kyselinu citrónovú Liana. Ak chceme mať istotu, že je džem dostatočne hustý naberieme kúsok na tanierik a odložíme na pár minút do chladničky. 
  5. Hotový džem rozmixujeme ponorným mixérom.
  6. Ešte horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom do vychladnutia.
Dobrý tip:
Keď sú marhule mäkké nemusia sa krájať na menšie kúsky, keďže rýchlejšie by sa rozvarili.

 

Informácia:
Nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania. Podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia. Kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia. Kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto ju nie je nutné pridávať naviac. Dodáva sa len pre prípad, ak by viečko nebolo dokonale uzavreté a aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné