Bezlepkový tvarohový nákyp s marhuľovou omáčkou
- 250 g tvaroh
- 100 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 100 ml mlieko
- 30 g maslo
- 3 vajíčka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
- maslo na vymastenie misy
Marhuľová omáčka
- 400 ml marhuľový kompót
- 150 ml mlieko
- 2,5 PL Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- Oddelíme bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový a vanilínový cukor do peny. Pridáme tvaroh, mlieko a prešľaháme. Neskôr pridáme Universal mix a nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh. Misu vymastíme maslom a rozotrieme pripravené cesto. Pečieme pri 180°C 45 minút.
- Marhuľový kompót aj so šťavou zmiešame s vanilínovým cukrom a prevaríme. Potom premixujeme ponorným mixérom. V mlieku rozmiešame Zlatý krém a pridáme k rozmixovanému kompótu. Uvaríme marhuľovú omáčku.
- Upečený tvarohový nákyp nakrájame a prelejeme marhuľovou omáčkou.
- 250 g tvaroh
- 100 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 100 ml mlieko
- 30 g maslo
- 3 vajíčka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- štipka soli
- maslo na vymastenie misy
Marhuľová omáčka
- 400 ml marhuľový kompót
- 150 ml mlieko
- 2,5 PL Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu