Bohatý valašský frgál bez lepku
Cesto
- 50 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
Plnky
- 50 g mleté orechy
- 50 g mletý mak
- 150 g tvaroh hrudkovitý
- 100 g slivkový lekvár
- 6 PL cukor kryštálový
- 3 PL Vanilínový cukor Liana
- 100 ml horúce mlieko
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- ½ PL Zlatý krém Liana
Mrvenička:
- 50 g Bakery mix Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- ½ PL Vanilínový cukor Liana
- 30-50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- olej
- sušené hrozienka
- Z droždia, cukru a asi 100 ml mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
- Bakery mix, pripravený kvások, zvyšné mlieko a vajce miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej. Cesto naolejovanými rukami roztlačíme na vymastený plech. Ideálne je použiť plech na pizzu alebo akýkoľvek okrúhly plech. Prikryjeme a necháme 20-30 minút kysnúť.
- Do orechov, maku a tvarohu pridáme po 2 PL kryštálového cukru a po 1 PL vanilínového cukru. Po 40-45 ml mlieka pridáme k orechom a maku, poriadne premiešame. Do tvarohovej plnky pridáme polevu citrónovú, Zlatý krém a zvyšné mlieko. Slivkový lekvár môžeme dochutiť rumom alebo rumovou arómou.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti, na každu časť nanesieme jednu plnku.
- Dozdobíme sušenými hrozienkami, prípadne zvyšnými plnkami. Na záver posypeme mrveničkou pripravenou z Bakery mix, cukru a oleja.
- Pečieme pri 170-175°C 20 minút.
Dobrý tip:
Ako ďalšiu plnku môžeme použiť nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom, prípade nastrúhané hrušky s vanilínovým cukrom.
Cesto
- 50 g droždie
- 50 g cukor kryštálový
- 250 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej
Plnky
- 50 g mleté orechy
- 50 g mletý mak
- 150 g tvaroh hrudkovitý
- 100 g slivkový lekvár
- 6 PL cukor kryštálový
- 3 PL Vanilínový cukor Liana
- 100 ml horúce mlieko
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- ½ PL Zlatý krém Liana
Mrvenička:
- 50 g Bakery mix Liana
- 2 PL cukor kryštálový
- ½ PL Vanilínový cukor Liana
- 30-50 ml olej
Ďalej potrebujeme
- olej
- sušené hrozienka
Produkty k receptu