Bezlepkový svieži ovocný zákusok s vitamínmi
Korpus
- 4 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 5 PL voda
- 50 ml olej
- 200 g Cake mix Liana
Plnka
- 10 g Želatína potravinárska Liana
- 30 ml mlieko
- 250 ml smotana na šľahanie
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 2-3 PL práškový cukor
- 500 g kyslá smotana
Želé
- 900 ml voda s nálevom z ovocia
- 2 ks Vitamínový nápoj v prášku LianaVIT pomaranč
- 2 ks Zlatý krém Liana
Ďalej potrebujeme
- marhuľový džem
- zavárané broskyne/ mandarínky
- Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Postupne pridáme vodu a olej. Nakoniec zľahka ručne metličkou primiešame Cake mix. Cesto vylejeme na olejom potretý a múkou vysypaný hlboký plech na pečenie. Rovnomerne rozotrieme. Pečieme cca 20 minút pri 175°C. Necháme vychladnúť.
- Želatínu dáme napučať do mlieka.
- Vrch korpusu očistíme, natrieme marhuľovým džemom a poukladáme odkvapkané ovocie.
- Vyšľaháme smotanu na šľahanie, pridáme kyslú smotanu a za neustáleho šľahania na vysokých otáčkach napučanú želatínu rozpustenú v mikrovlnnej rúre. Dosladíme podľa chuti a vylejeme na ovocie. Necháme stuhnúť v chlade cca 1-2 hodiny.
- 600 ml vody, vrátane nálevu z ovocia, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame vitamínové nápoje LianaVIT a Zlaté krémy. Vlejeme do vriacej vody. Miešame do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Mierne vychladnuté želé, nie horúce, zľahka nalejeme na stuhnutú plnku.
- Necháme v chlade stuhnúť.
Pre klasickú verziu nahradíme Cake mix polohrubou múkou a kypriacim práškom do pečiva.
Korpus
- 4 ks vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 5 PL voda
- 50 ml olej
- 200 g Cake mix Liana
Plnka
- 10 g Želatína potravinárska Liana
- 30 ml mlieko
- 250 ml smotana na šľahanie
- 40 g Vanilínový cukor Liana
- 2-3 PL práškový cukor
- 500 g kyslá smotana
Želé
- 900 ml voda s nálevom z ovocia
- 2 ks Vitamínový nápoj v prášku LianaVIT pomaranč
- 2 ks Zlatý krém Liana
Ďalej potrebujeme
- marhuľový džem
- zavárané broskyne/ mandarínky
Produkty k receptu