Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake
Sušienkové cesto a posýpka
- 300 g Cake mix Liana
- 150 g maslo
- 80 g práškový cukor
→ okrúhla forma s Ø 24cm
Maková plnka
- 125 ml mlieko
- 150 g mletý mak
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 50 g cukor
- 1/2 KL Škorica mletá Liana
- hrsť hrozienok
→ alebo hotová Plnka maková s hrozienkami 400 g
Smotanovo-tvarohová plnka
- 600 - 700 g tvaroh (hrudkovitý alebo jemný, prípadne mix oboch)
- 2 vajcia
- 120 g cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 50 - 100 ml šľahačka
→ ovocie v želé, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti na spestrenie
- Pripravíme sušienkové cesto: Cake mix zmiešame s práškovým cukrom a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu ručne zhnetieme. 1/3 cesta necháme na vrchnú posýpku ako mrveničku. Do olejom vymastenej formy pridáme zvyšné 2/3 cesta, ktoré natlačíme na dno a okraje formy. Cesto môžeme uhladiť valčekom.
- Pripravíme makovú plnku: V mlieku rozmiešame mletý mak, cukor, vanilínový cukor, škoricu a dáme variť. Hotovú makovú plnku necháme mierne vychladnúť, následne ju pridáme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
- Pripravíme smotanovo-tvarohovú plnku: Rozmiešame tvaroh, vajcia, cukor, vanilínový cukor a šľahačku. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme prešľahať mixérom. Hotovú plnku vylejeme do formy.
- Na tvarohovú plnku nanesieme ovocie v želé a vrch posypeme odloženou mrveničkou.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C cca 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
Ak si chcete pripraviť tento cheesecake pohodlnejšie, siahnite po makovej plnke dostupnej v našom e-shope, pripravenej na priame použitie. Hotová maková náplň je ideálnym rýchlym pomocníkom, ktorý ušetrí Váš čas. Pri tomto recepte bola použitá maková náplň s hrozienkami, ktoré dezertu dodali skvelú sladkú chuť :)
Ozdobíme podľa fantázie, napr. šľahačkou a lesným ovocím v želé.
Sušienkové cesto a posýpka
- 300 g Cake mix Liana
- 150 g maslo
- 80 g práškový cukor
→ okrúhla forma s Ø 24cm
Maková plnka
- 125 ml mlieko
- 150 g mletý mak
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 50 g cukor
- 1/2 KL Škorica mletá Liana
- hrsť hrozienok
→ alebo hotová Plnka maková s hrozienkami 400 g
Smotanovo-tvarohová plnka
- 600 - 700 g tvaroh (hrudkovitý alebo jemný, prípadne mix oboch)
- 2 vajcia
- 120 g cukor
- 20 g Vanilínový cukor Liana
- 50 - 100 ml šľahačka
→ ovocie v želé, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti na spestrenie
Produkty k receptu