Bezlepkový kváskový pletenec

18:00 (h:m)
18:20 (h:m)
Porcie: 10 (ks)
Podmaňujúci, chutný, lahodný. Skvelý tip na raňajky alebo desiatu do školy pre deti.
Ingrediencie
1. deň
2. deň
Plnka

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Pripravíme rozkvas zo surovín uvedených v prvom dni. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť cca 12 hodín.
2. Nasledujúci deň pridáme k rozkvasu suroviny z druhého dňa a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej podložke vytvarujeme bochník, ktorý necháme kysnúť 3 hodiny.
3. Následne na pomúčenej doske vyvaľkáme obdĺžnik. Rozpustíme maslo - cca 70 g a pomastíme dostatočne celú plochu cesta. Posypeme kakaom tmavým a kryštálovým cukrom. Pokvapkáme rozpusteným maslom.
4. Stočíme cesto do rolády a rozrežeme pozdĺžne napoly.
5. Zapletáme tak, aby rozrezaná časť bola na vrchu, aby bolo vidieť časť, ktorá je posypaná kakaom.
6. Necháme 1,5 hodiny kysnúť. Potrieme zvyšným maslom.
7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 25-30 minút.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
1. deň
2. deň
Plnka

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.