Bezlepkový dokonalý krakowský sernik
Cesto
- 200 g maslo izbovej teploty
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 2 žĺtky
- 1 PL kyslá smotana alebo jogurt
- štipka soli
Tvarohová masa
- 1 kg tvaroh
- 200 g cukor práškový
- 100g maslo
- 4 vajcia
- ½ pohára smotana 30%
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 KL Poleva citrónová Liana
- 50 g hrozienka namočené vo vode alebo v rume
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
Ďalej potrebujeme
- pohár s objemom 250 ml
- Suroviny zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme ho odležať cca 30 minút a následne cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Vyvaľkáme, väčšu časť položíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a v rúre predpečieme pri 200°C 10 minút.
- Plnku pripravíme vyšľahaním žĺtkov, práškového a vanilínového cukru a masla. Vareškou primiešame smotanu, Zlatý krém, tvaroh, citrónovú polevu a kôru, namočené hrozienka vo vode alebo v rume a tuhý sneh. Natrieme na predpečené cesto. Menšiu časť cesta vyvaľkáme a porežeme na 1 cm pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláči. Pečieme pri 180°C 20 - 25 minút do zlatista.
- Upečený koláč posypeme cukrom a necháme vychladnúť.
Dobrý tip:
Pre klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou zameníme Cake mix Liana a Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
Cesto
- 200 g maslo izbovej teploty
- 150 g Cake mix Liana
- 150 g Universal mix Liana
- 100 g cukor práškový
- 2 žĺtky
- 1 PL kyslá smotana alebo jogurt
- štipka soli
Tvarohová masa
- 1 kg tvaroh
- 200 g cukor práškový
- 100g maslo
- 4 vajcia
- ½ pohára smotana 30%
- 2 vrecká Vanilínový cukor Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 2 KL Poleva citrónová Liana
- 50 g hrozienka namočené vo vode alebo v rume
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
Ďalej potrebujeme
- pohár s objemom 250 ml
Produkty k receptu