Bezlepkový dokonalý krakowský sernik

  • Na chrumkavé predpečené cesto sa nanesie poriadna dávka tvarohovej masy, ktorá je zdobená krehkou mriežkou.
Bezlepkový dokonalý krakowský sernik
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:60
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
200 g maslo izbovej teploty
150 g Cake mix Liana
150 g Universal mix Liana
100 g cukor práškový
2 žĺtky
1 PL kyslá smotana alebo jogurt
štipka soli
 
Tvarohová masa:
1 kg tvaroh
200 g cukor práškový
100g maslo
4 vajcia
½ pohára smotana 30%
2 vrecká Vanilínový cukor Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
2 KL Poleva citrónová Liana
50 g hrozienka namočené vo vode alebo v rume
trochu nastrúhanej citrónovej kôry
 
Ďalej potrebujeme:
pohár s objemom 250 ml

Postup

1. Suroviny zmiešame v miske a vypracujeme cesto. Necháme ho odležať cca 30 minút a následne cesto rozdelíme na väčšiu a menšiu časť. Vyvaľkáme, väčšu časť položíme na vymastený plech, popicháme vidličkou a v rúre predpečieme pri 200°C 10 minút.
 
2. Plnku pripravíme vyšľahaním žĺtkov, práškového a vanilínového cukru a masla. Vareškou primiešame smotanu, Zlatý krém, tvaroh, citrónovú polevu a kôru, namočené hrozienka vo vode alebo v rume a tuhý sneh. Natrieme na predpečené cesto. Menšiu časť cesta vyvaľkáme a porežeme na 1 cm pásiky, z ktorých urobíme mriežku na koláči. Pečieme pri 180°C 20 - 25 minút do zlatista. 
 
3. Upečený koláč posypeme cukrom a necháme vychladnúť. 
 
Dobrý tip:
Pre klasickú verziu receptu s pšeničnou múkou zameníme Cake mix Liana a Universal mix Liana za 300 g hladkej múky.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.