Bezlepkové tvarohové tekvičky
Ingrediencie
Kvások z droždia:
100 ml mlieko
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie
1 lyžička cukor
15 g čerstvé droždie
Cesto:
100 g maslová tekvica
300 g Bakery mix Liana
100 g vlažné mlieko
30 g roztopené maslo
štipka soli
2 lyžice cukor
Plnka :
120 g jemný tvaroh
2 lyžice trstinový cukor
1 ks malé vajíčko
1 lyžica Zlatý krém Liana
300 g Bakery mix Liana
100 g vlažné mlieko
30 g roztopené maslo
štipka soli
2 lyžice cukor
Plnka :
120 g jemný tvaroh
2 lyžice trstinový cukor
1 ks malé vajíčko
1 lyžica Zlatý krém Liana
na dochutenie citrónová šťava, citrónová kôra alebo citrónová poleva Liana
Ďalej potrebujeme:
na potretie 30 g maslo
na podsypanie cesta Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana
na podsypanie cesta Bakery mix Liana alebo ryžová múka Liana
hrozienka
na ozdobu mandle
na ozdobu mandle
Postup
1. Do teplého mlieka pridáme cukor a rozdrobené droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
2. Očistíme maslovú tekvicu, nakrájame na kocky a nad parou necháme zmäknúť. Ponecháme vychladnúť a následne vidličkou roztlačíme na pyré.
3. V kuchynskom robote vymiesime cesto z uvedených surovín spolu s vykysnutým kváskom z droždia. Misu prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
4. Tvaroh, cukor, vajce a Zlatý krém zmiešame v miske. Tvarohovú plnku dochutíme citrónovou šťavou a kôrou (alebo pridáme lyžičku citrónovej polevy) a necháme pár minút postáť.
5. Z vykysnutého cesta vymiesime bochník a rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme štvorce hrubé cca 0,5 cm. Štvorce pokrájame na menšie štvorce. Na každý kus dáme lyžicu tvarohovej plnky, hrozienko a urobíme buchtičku. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie spojom dole a necháme 20 - 30 minút podkysnúť. Potom nožnicami ponastrihujeme boky, potrieme maslom a upečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C 25 minút.
6. Upečené tvarohové tekvičky potrieme maslom a dozdobíme štvrťkou mandle.