Bezlepkové tvarohové fánky

1:00 (h:m)
1:20 (h:m)
Porcie: 40 (ks)
Tradičný fašiangový múčnik
Ingrediencie
Cesto
Dodatky

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Na pracovnú dosku nasypeme odváženú zmes Cake mix do ktorej urobíme jamku a pridáme soľ, sódu bikarbónu, rum, rastlinný tuk, smotanu, vajíčka a tvaroh. Ručne spracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke hodinu.

2. Cesto ďalej rozvaľkáme na 2-3 mm a radielkom ho najskôr rozdelíme na pásiky a potom na kosoštvorce. Do každého kosoštvorca urobíme radielkom 2 ryhy.

3. Panvicu s olejom alebo masťou necháme dobre rozohriať. Poukladáme fánky a z oboch strán ich osmažíme cca 3 minúty.

4. Položíme ich na tacku s papierom, aby sa odsal prebytočný olej. Musíme pracovať rýchlo, aby sa olej zbytočne neprepaľoval.

5. Trocha vychladnuté obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
Cesto
Dodatky

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.