Bezlepkové tvarohové fánky
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 3 vajcia
- 1 ČJ Sóda bikarbóna Liana
- 2 PL rum
- 2 PL kyslá smotana
- soľ
Dodatky
- práškový cukor na obaľovanie, 1 Vanilínový cukor Liana
1. Na pracovnú dosku nasypeme odváženú zmes Cake mix do ktorej urobíme jamku a pridáme soľ, sódu bikarbónu, rum, rastlinný tuk, smotanu, vajíčka a tvaroh. Ručne spracujeme cesto a necháme ho odležať v chladničke hodinu.
2. Cesto ďalej rozvaľkáme na 2-3 mm a radielkom ho najskôr rozdelíme na pásiky a potom na kosoštvorce. Do každého kosoštvorca urobíme radielkom 2 ryhy.
3. Panvicu s olejom alebo masťou necháme dobre rozohriať. Poukladáme fánky a z oboch strán ich osmažíme cca 3 minúty.
4. Položíme ich na tacku s papierom, aby sa odsal prebytočný olej. Musíme pracovať rýchlo, aby sa olej zbytočne neprepaľoval.
5. Trocha vychladnuté obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým.
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
- 100 g rastlinný tuk
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 3 vajcia
- 1 ČJ Sóda bikarbóna Liana
- 2 PL rum
- 2 PL kyslá smotana
- soľ
Dodatky
- práškový cukor na obaľovanie, 1 Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu