- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Skvelá jarná pochúťka, plná obľúbeného medvedieho cesnaku.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor kryštálový
- 1 KL soľ
Plnka
- 1 ks vajce
- 90 g zmäknuté maslo
- 1 zväzok čerstvý medvedí cesnak
- soľ
- 1 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko na potretie
- tvrdý strúhaný syr na posypanie
- Zmiešame 150 ml mlieka, droždie, cukor a necháme 10 minút vzísť kvások.
- Mixérom s hnetacími metličkami vymiešame Bakery mix, soľ, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Počas miešania prilievame olej. Vypracované cesto potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
- Plnku pripravíme rozmixovaním vajca, zmäknutého masla, čerstvého medvedieho cesnaku, soli a olivového oleja.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a natrieme plnkou. Môžeme pokladať listy medvedieho cesnaku, zrolujeme, narežeme na trojhranky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 180°C 15-20 minút.
Dobrý tip:
Pre lepšiu chuť môžeme do plnky pridať tvrdý strúhaný syr.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor kryštálový
- 1 KL soľ
Plnka
- 1 ks vajce
- 90 g zmäknuté maslo
- 1 zväzok čerstvý medvedí cesnak
- soľ
- 1 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko na potretie
- tvrdý strúhaný syr na posypanie
Produkty k receptu