Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom

  • Skvelá jarná pochúťka, plná obľúbeného medvedieho cesnaku.
Pre recept na Bezlepkové cesnakovo - syrové trojhranky kliknite sem.
Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g droždie
50 ml olej
1 KL cukor kryštálový
1 KL soľ
 
Plnka:
1 ks vajce
90 g zmäknuté maslo
1 zväzok čerstvý medvedí cesnak
soľ
1 PL olivový olej
 
Ďalej potrebujeme:
rozšľahané vajíčko na potretie
tvrdý strúhaný syr na posypanie

Postup

1. Zmiešame 150 ml mlieka, droždie, cukor a necháme 10 minút vzísť kvások.
 
2. Mixérom s hnetacími metličkami vymiešame Bakery mix, soľ, pripravený kvások a zvyšné mlieko. Počas miešania prilievame olej. Vypracované cesto potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
 
3. Plnku pripravíme rozmixovaním vajca, zmäknutého masla, čerstvého medvedieho cesnaku, soli a olivového oleja.
 
4. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a natrieme plnkou. Môžeme pokladať listy medvedieho cesnaku, zrolujeme, narežeme na trojhranky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme strúhaným syrom. Pečieme na 180°C 15-20 minút.
 
Dobrý tip:
Pre lepšiu chuť môžeme do plnky pridať tvrdý strúhaný syr.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.