Bezlepkové pizzové posúchy
- 100 ml voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždia
- 300 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 330 ml voda
- 1 lyžica olivový olej
Na obloženie
- 200 ml pasírované paradajky
- 2 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky korenie na pizzu
- ½ lyžičky sušený cesnak
- 150 g kuracia šunka
- 150 g syr
- 100 g slaninka
- oregano
- ryžová múka Liana na podsypanie
1. Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste.
2. Do kuchynského robota vysypeme Bread mix dark, Bread mix white, soľ, vodu, kvások z droždia a miesime pokiaľ sa suroviny nespoja do pevného cesta. Neskôr pridáme olej a premiesime. Preložíme do misky, zakryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť.
3. Premiešame pasírované paradajky s olejom, korením na pizzu a cesnakom. Ostatné suroviny nakrájame.
4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku ryžovou múkou a premiesime. Rozdelíme na 6-10 častí, podľa toho aké veľké chceme posúchy.
5. Každú časť vyvaľkáme na cca 0,5-0,7 cm hrubú placku. Rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každú placku natrieme pripravenú paradajkovú zmes, poukladáme šunku, slaninu, posypeme syrom a oreganom. Necháme podkysnúť 15 minút.
6. V rozohriatej rúre pečieme pri 200°C 20-25 minút.
- 100 ml voda
- 1 lyžička cukor
- ½ kocky droždia
- 300 g Bread mix dark Liana
- 200 g Bread mix white Liana
- 1 lyžička soľ
- 330 ml voda
- 1 lyžica olivový olej
Na obloženie
- 200 ml pasírované paradajky
- 2 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky korenie na pizzu
- ½ lyžičky sušený cesnak
- 150 g kuracia šunka
- 150 g syr
- 100 g slaninka
- oregano
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu