Bezlepkové pizza štangle s domácim cesnakovým dresingom
Cesto
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Cesnakový dresing
- 200 ml kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnak
- štipka soli
- syr niva
Ďalej potrebujeme
- kečup, oregano, cesnak, olivový olej, soľ, strúhaný syr, syr niva
- Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a 1 KL cukru. Suroviny necháme nakvasiť cca 10 minút.
- Do misky nasypeme Bakery mix Liana, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 8 mm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokrájame na pásiky. Potrieme olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a štipkou soli. Vrch posypeme strúhaným syrom a syrom niva. Polovicu pizza štanglí môžeme potrieť kečupom zmiešaným s oreganom, olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a štipkou soli. Urobíme tvar vrtuľky, cesto potrieme olivovým olejom s cesnakom a posypeme syrom. Pečieme pri 180 - 200°C asi 10 minút jemne do zlatista.
CESNAKOVÝ DRESING: 200 ml kyslej smotany zmiešame s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, štipkou soli a syrom niva.
Cesto
- 375 g Bakery mix Liana
- 380 ml mlieko
- 15 g čerstvé droždie
- 50 ml olej
- 1 KL cukor
- 1 KL soľ
Cesnakový dresing
- 200 ml kyslá smotana
- 2 strúčiky cesnak
- štipka soli
- syr niva
Ďalej potrebujeme
- kečup, oregano, cesnak, olivový olej, soľ, strúhaný syr, syr niva
Produkty k receptu