Bezlepkové pizza štangle s domácim cesnakovým dresingom

  • Namiesto chipsov a iných nezdravých slaných pochutín pripravte očakávanej návšteve bezlepkové pizza štangle, ktoré majú úspech u všetkých vekových kategórií. K pizza štangliam sa výborne hodí cesnakový dresing, ktorý krásne dotvorí atmosféru ako z pravej talianskej reštaurácie :)
pre recept na Bezlepkové plnené štangle kliknite sem.
Bezlepkové pizza štangle
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:40
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
375 g Bakery mix Liana
380 ml mlieko
15 g čerstvé droždie
50 ml olej
1 KL cukor
1 KL soľ
 
Cesnakový dresing:
200 ml kyslá smotana
2 strúčiky cesnak
štipka soli
syr niva
 
Ďalej potrebujeme:
kečup, oregano, cesnak, olivový olej, soľ, strúhaný syr, syr niva

Postup

1. Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a 1 KL cukru. Suroviny necháme nakvasiť cca 10 minút.
 
2. Do misky nasypeme Bakery mix Liana, soľ, nakysnutý kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a pridáme olej. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút kysnúť.
 
3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 8 mm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokrájame na pásiky. Potrieme olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a štipkou soli. Vrch posypeme strúhaným syrom a syrom niva. Polovicu pizza štanglí môžeme potrieť kečupom zmiešaným s oreganom, olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a štipkou soli. Urobíme tvar vrtuľky, cesto potrieme olivovým olejom s cesnakom a posypeme syrom. Pečieme pri 180 - 200°C asi 10 minút jemne do zlatista.
 
CESNAKOVÝ DRESING: 200 ml kyslej smotany zmiešame s 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, štipkou soli a syrom niva.
 
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.