Tradičné bezlepkové orechové rožteky
Cesto
- 210 g Cake mix Liana
- 150 g maslo
- 80 g mleté orechy
- 1 ks vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 50 g práškový cukor
Na obaľovanie
- práškový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
1. Z uvedených surovín ručne vypracujeme cesto. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cca 1 hodinu odležať v chladničke.
2. Cesto rozdelíme na menšie časti a ručne ušúľame a pokrájame na 8 cm kúsky. Vytvarujeme do tvaru rožtekov a uložíme na plech na pečenie. Pečieme v rúre pri 170°C 15 - 20 minút.
3. Obalíme v zmesi vanilínového a práškového cukru.
Tip:
Vajíčko môžeme vynechať a ako náhradu pridáme asi 10 g masla navyše alebo 1-2 lyžice mlieka.
Cesto
- 210 g Cake mix Liana
- 150 g maslo
- 80 g mleté orechy
- 1 ks vajce
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 50 g práškový cukor
Na obaľovanie
- práškový cukor
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
Produkty k receptu