Bezlepkové medové rezy
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
 - 2 ks vajcia
 - 2 ks žĺtky
 - 200 g práškový cukor
 - 2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
 - 4 lyžice med
 - 70 g rastlinný tuk
 
Plnka
- 1 l mlieko
 - 3 ks Zlatý krém Liana
 - 150 g práškový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 250 g maslo
 
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
 - 50 g rastlinný tuk na polevy
 - 10 g maslo alebo 1 KL olej
 
Dodatky
- podľa chuti slivkový lekvár
 - Veľkosť plechu 30 x 40 cm
 

1. Rukou vypracujeme jemné cesto z uvedených surovín. Rozdelíme ho na 4 diely a každý uložíme na papier na pečenie. Cesto vyvaľkáme cca 1,5 cm od okraja. Vrch popicháme vidličkou a pečieme na obrátenom plechu asi 7 minút pri 200°C.
2. Upečené pláty necháme vychladnúť.
3. Na prvý plát natrieme plnku, priložíme druhý plát, na ktorý natrieme lekvár alebo džem, priložíme tretí plát, znova natrieme plnku a prikryjeme štvrtým plátom. Zaťažíme na pol hodinu a necháme v chladničke.
4. Vrch koláča potrieme plnkou a necháme stuhnúť.
5. Následne koláč polejeme čokoládovou polevou a narežeme na rezy.
Postup plnka:
1. V 1 l mlieka uvaríme 3 Zlaté krémy podľa návodu na obale (vrátane vanilínového cukru).
2. Vychladnutý krém prišľaháme do vyšľahaného masla s práškovým cukrom.
Postup poleva:
Suroviny rozpustíme nad parou.
Cesto
- 450 g Cake mix Liana
 - 2 ks vajcia
 - 2 ks žĺtky
 - 200 g práškový cukor
 - 2 lyžičky Sóda bikarbóna Liana
 - 4 lyžice med
 - 70 g rastlinný tuk
 
Plnka
- 1 l mlieko
 - 3 ks Zlatý krém Liana
 - 150 g práškový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 250 g maslo
 
Čokoládová poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
 - 50 g rastlinný tuk na polevy
 - 10 g maslo alebo 1 KL olej
 
Dodatky
- podľa chuti slivkový lekvár
 - Veľkosť plechu 30 x 40 cm
 

Produkty k receptu