Bezlepková domáca nádievka
- 50 ml mlieko
 - 500 g kuracie pečienky
 - 5-7 ks domáce bezlepkové pečivo
 - 5-6 ks vajcia
 - 2 ks cibuľa
 - 3 strúčiky cesnaku
 
Ďalej potrebujeme
- olej na opečenie
 - soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať na dochutenie
 
- Domáce pečivo, najlepšie 1-2 dni staré, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané kuracie pečienky a opečieme 10 minút. Necháme vychladnúť.
 - Na nakrájané pečivo pretlačíme cesnak, osolíme a okoreníme, pridáme červenú papriku, petržlenovú vňať a vysypeme upražené kuracie pečienky aj s olejom. Pridáme vajcia a trochu mlieka. Poriadne rozmiešame a rozdelíme na 2 časti.
 - Každú časť vložíme do pevného vrecka a vytvarujeme valec. Poriadne postláčame, aby hmota držala v kope. Vrecko uzavrieme a omotáme ešte potravinovú fóliu, aby sa do vnútra nedostala voda.
 - Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu. Vložíme nádievku a varíme 20 minút. Po vytiahnutí necháme vychladnúť vo vrecku. Potom odbalíme a nakrájame na plátky. Podávame k pečenej husi, kačke, kurčaťu spolu s ryžou.
 
Dobrý tip:
Recepty na domáce bezlepkové pečivo nájdete tu.
- 50 ml mlieko
 - 500 g kuracie pečienky
 - 5-7 ks domáce bezlepkové pečivo
 - 5-6 ks vajcia
 - 2 ks cibuľa
 - 3 strúčiky cesnaku
 
Ďalej potrebujeme
- olej na opečenie
 - soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, petržlenová vňať na dochutenie