Bezlepkový orechový závin

2:15 (h:m)
2:30 (h:m)
Porcie: 10-12 (ks)
Tento bezlepkový orechový závin je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať sladkú pochúťku bez lepku. Cesto je pripravené z bezlepkovej zme
Ingrediencie

Na závin:

  • 250 ml mlieko
  • 1 vajce
  • 50 g olej
  • 300 g Liana Bakery mix
  • 20 g čerstvé droždie
  • 60 g kryštálový cukor
  • 3 g soľ

Na plnku:

  • 250 g mleté vlašské orechy
  • 120 g práškový cukor
  • 1 ČL škorica
  • 80 g mlieko
  • vanilková pasta
  • trošku muškátového orieška
  • 15 g rum
  • 1 vajce na potretie

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup
  1.  ako prvé si vymiesiš cesto, kde si z vlažného mlieka, trošku cukru a droždia pripravíš kvások a následne všetky suroviny spolu vymiešaš cca 10-12 minút, tí ktorí pečú bezlepkovo vedia, že to nebude vyzerať ako klasické lepkové cesto, ale neboj sa, takto to stačí vymiesiť a cesto ti krásne za 45 minút vykysne na teplom mieste
  2. kým ti kysne cesto, priprav si plnku, kde v mlieku sparíš orechy spolu s cukrom, miešaj kým plnka nebude hustejšia, nakonci pridaj koreniny a rum
  3.  priprav si najlepšie silikónovú podložku, ktorú si poriadne pomúč bezlepkovou zmesou a opatrne si vyvaľkaj vykysnuté cesto cca na 1cm, kľudne si cesto počas práce s ním pomúč, lepí sa, takže treba s ním pracovať opatrne, potom naň rozotri orechovú plnku a pomocou podložky urob závin a daj ho ešte na 20 minút podkysnúť
  4.  nakoniec závin potri rozšľahaným vajíčkom a daj piecť na 180 stupňov cca 25 minút, po upečení môžeš poprášiť práškovým cukrom, najlepší je čerstvo upečený 
Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie

Na závin:

  • 250 ml mlieko
  • 1 vajce
  • 50 g olej
  • 300 g Liana Bakery mix
  • 20 g čerstvé droždie
  • 60 g kryštálový cukor
  • 3 g soľ

Na plnku:

  • 250 g mleté vlašské orechy
  • 120 g práškový cukor
  • 1 ČL škorica
  • 80 g mlieko
  • vanilková pasta
  • trošku muškátového orieška
  • 15 g rum
  • 1 vajce na potretie

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.