Bezlepkový mrkvový perník
Mrkvový perník:
- 160 g nastrúhaná mrkva
- 300 g Liana Fine mix
- 300 ml mlieko
- šťava z polovice menšieho citróna
- 2 ks vajce
- 100 ml olej
- Fine mix obsahuje korenie, preto ak nemáte radi veľmi korenisté, nemusíte pridávať korenie, ale ja som pridala aj ½ čl sušeného zázvoru a 1/3 čl muškátového orieška.
Citrónová poleva:
- 1 ks Liana Poleva citrónová
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 ČL olej
Mrkvičky – 20ks
- 200 g oranžový fondán
- na dozdobenie, kakao s kvapkou oleja, alebo hnedá farba, jedlá fixa
- petržlenová vňať
- Postup je veľmi jednoduchý. Všetky namerané, odvážené suroviny dáme do jednej misy a vymiešame pomocou mixéra, robota aby sa suroviny spojili. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 30x23 cm. Pečieme 20-25 min pri teplote 180°C. Po vychladení korpus natrieme citrónovou polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale.
- Príprava mrkvičiek: Z fondánu si pripravíme 20 oranžových guličiek. Vytvarujeme mrkvičky, ktoré z hrubšej strany prepichneme špajdlou a do dierky vložíme petržlenovú vňať. Mrkvičky dozdobíme drobnými čiaročkami. Príprava veselých mrkvičiek z fondánu trvá približne 20 minút.
- Perník narežeme na 20 ks, dozdobíme mrkvičkami a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Mrkvový perník:
- 160 g nastrúhaná mrkva
- 300 g Liana Fine mix
- 300 ml mlieko
- šťava z polovice menšieho citróna
- 2 ks vajce
- 100 ml olej
- Fine mix obsahuje korenie, preto ak nemáte radi veľmi korenisté, nemusíte pridávať korenie, ale ja som pridala aj ½ čl sušeného zázvoru a 1/3 čl muškátového orieška.
Citrónová poleva:
- 1 ks Liana Poleva citrónová
- 200 g práškový cukor
- 5 PL voda
- 1 ČL olej
Mrkvičky – 20ks
- 200 g oranžový fondán
- na dozdobenie, kakao s kvapkou oleja, alebo hnedá farba, jedlá fixa
- petržlenová vňať
Produkty k receptu