TIRAMISU dezert zo stužovača šľahačky Liana

  • Rýchly dezert TIRAMISU pripravíte aj za pomoci stužovača šľahačky Liana s príchuťou tiramisu.
TIRAMISU dezert zo stužovača šľahačky Liana
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Krém: 
500 ml rastlinná šľahačka
150 ml voda
100 g Stužovač šľahačky tiramisu Liana
 
Ďalej potrebujeme:
podlhovasté piškóty
200 ml silnejšia instantná káva alebo melta
50 ml mandľový alebo kávový likér
Kakao tmavé Liana
 

Postup

1. Uvaríme silnejšiu kávu a necháme vychladnúť.
 
2. Vyšľaháme rastlinnú šľahačku do polotuha. Stužovač šľahačky tiramisu rozmiešame vo vode a vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Šľaháme do požadovanej konzistencie. 
 
3. Poháre alebo podložku vyložíme piškótami, pokvapkáme kávou zmiešanou s mandľovým alebo kávovým likérom. Cukrárskym vreckom navrstvíme časť krému. Znovu uložíme vrstvu piškót a postup zopakujeme.
 
4. Povrch tiramisu posypeme hrubšou vrstvou Kakaa tmavého Liana a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
 
Dobrý tip:
Ak je krém príliš hustý, prilejeme trochu vody alebo mlieka.
 
Dobrý tip 2:
Pre bezlepkovú verziu pripravíme Bezlepkové podlhovasté piškóty podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/podlhovaste-bezlepkove-piskoty

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.