- Domov
- Chutné recepty
- TIRAMISU dezert zo stužovača šľahačky Liana
TIRAMISU dezert zo stužovača šľahačky Liana
Rýchly dezert TIRAMISU pripravíte aj za pomoci stužovača šľahačky Liana s príchuťou tiramisu.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Krém
- 500 ml rastlinná šľahačka
- 150 ml voda
- 100 g Stužovač šľahačky tiramisu Liana
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
- 200 ml silnejšia instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
- Uvaríme silnejšiu kávu a necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme rastlinnú šľahačku do polotuha. Stužovač šľahačky tiramisu rozmiešame vo vode a vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Šľaháme do požadovanej konzistencie.
- Poháre alebo podložku vyložíme piškótami, pokvapkáme kávou zmiešanou s mandľovým alebo kávovým likérom. Cukrárskym vreckom navrstvíme časť krému. Znovu uložíme vrstvu piškót a postup zopakujeme.
- Povrch tiramisu posypeme hrubšou vrstvou Kakaa tmavého Liana a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.
Dobrý tip:
Ak je krém príliš hustý, prilejeme trochu vody alebo mlieka.
Dobrý tip 2:
Pre bezlepkovú verziu pripravíme Bezlepkové podlhovasté piškóty podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/podlhovaste-bezlepkove-piskoty
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Krém
- 500 ml rastlinná šľahačka
- 150 ml voda
- 100 g Stužovač šľahačky tiramisu Liana
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
- 200 ml silnejšia instantná káva alebo melta
- 50 ml mandľový alebo kávový likér
- Kakao tmavé Liana
Produkty k receptu