Pavlova roláda s malinovou šľahačkou
- 150 g bielok
 - štipka soli
 - 150 g cukor kryštálový
 - 1 PL Vanilínový cukor Liana
 - 1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
 - 40 g cukor práškový
 - 1 PL Zlatý krém Liana
 
Malinová šľahačka
- 250 ml smotana na šľahanie
 - 250 g tvaroh jemný/mascarpone
 - 70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
 - 50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
 - 1 PL Vanilínový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme
- džem
 - čerstvé ovocie
 - Dekoračný práškový cukor Liana
 - jedlé zlato
 - kvety
 
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme dotuha. Postupne do tuhého snehu pridávame kryštálový a vanilínový cukor a kyselinu citrónovú. Do vyšľahaného pevného lesklého snehu ručne vmiešame Zlatý krem zmiešaný s práškovým cukrom.
 - Rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ozdobnou stierkou môžeme vytvoriť vzor vlniek a pečieme pri 150-160°C 20-25 minút.
 - Upečený korpus stiahneme z papiera na pečenie, preložíme na nový papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, stočíme a necháme vychladnúť.
 - Smotanu na šľahanie, tvaroh, cukor a stužovač vyšľaháme dotuha.
 - Korpus rozvinieme a potrieme vrstvou džemu a šľahačky. Navrstvíme ovocie podľa chuti a opatrne stočíme.
 - Zdobíme podľa fantázie zvyšnou šľahačkou, ovocím, kvetmi....
 
Dobrý tip:
Príchuť rolády môžete jednoducho zmeniť použitím stužovača Liana s inou príchuťou.
- 150 g bielok
 - štipka soli
 - 150 g cukor kryštálový
 - 1 PL Vanilínový cukor Liana
 - 1⁄2 KL Kyselina citrónová Liana
 - 40 g cukor práškový
 - 1 PL Zlatý krém Liana
 
Malinová šľahačka
- 250 ml smotana na šľahanie
 - 250 g tvaroh jemný/mascarpone
 - 70 g cukor práškový (prispôsobiť podľa chuti)
 - 50 g Stužovač Liana MALINA (alebo podľa chuti)
 - 1 PL Vanilínový cukor Liana
 
Ďalej potrebujeme
- džem
 - čerstvé ovocie
 - Dekoračný práškový cukor Liana
 - jedlé zlato
 - kvety
 
Produkty k receptu