Kakaová bábovka s acidkom
Cesto
- 1 hrnček práškový cukor
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka olej
- 1 hrnček acidofilné mlieko alebo kefír
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1/4 hrnčeka špaldová múka alebo len polohrubá múka
- 1/4 hrnčeka Kakao tmavé Liana
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
- štipka soli
Dodatky
- hrozienka, sušené slivky, sekané orechy, kúsky čokolády ...
1. Všetky suroviny na cesto zmiešame v jednej nádobe a nakoniec pridáme podľa chuti hrozienka, slivky, orechy, čokoládu.
2. Vylejeme do formy na bábovku.
3. Pečieme pri teplote 170°C 50 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Ak použijeme kovovú alebo sklenenú formu na bábovku musíme ju vytrieť maslom a vysypať múkou, aby sa nám bábovka z formy po upečení dobre vyklopila.
Dobrý tip 2:
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku za 1 a 1/4 hrnčeka Cake mix Liana.
Cesto
- 1 hrnček práškový cukor
- 2 vajcia
- 1/4 hrnčeka olej
- 1 hrnček acidofilné mlieko alebo kefír
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1/4 hrnčeka špaldová múka alebo len polohrubá múka
- 1/4 hrnčeka Kakao tmavé Liana
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 1 lyžička Sóda bikarbóna Liana
- štipka soli
Dodatky
- hrozienka, sušené slivky, sekané orechy, kúsky čokolády ...
Produkty k receptu