Perníková tvarohová bábovka

  • jednoduchá šťavnatá bábovka, bez použitia mixéra a váhy
Perníková tvarohová bábovka
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    60 minút
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

1 hrnček kryštálový cukor

2 hrnčeky polohrubá múka

1 Zlatý krém Liana

1 Kypriaci prášok do perníka Liana

1 hrnček mlieko

3/4 hrnčeka olej

2 vajíčka

250 g tvaroh jemný alebo hrudkovitý

1 PL Kakao tmavé Liana

Postup

 

 

 

1. Všetky suroviny okrem kakaa vymiešame ručne metličkou.
 
2. Polovicu cesta oddelíme do druhej nádoby. Do tohto cesta pridáme lyžicu kakaa a dobre premiešame.
 
3. Kovovú formu vytrieme olejom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme najprv biele cesto, potom kakaové a ukončíme znova bielym cestom. Hustota cesta závisí od použitého tvarohu. Ak sa nám zdá cesto príliš husté pre nalievanie,  môžeme priliať trocha mlieka na zriedenie.
 
4. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 165°C asi 50 minút.
 
5. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
 
6. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.