- Domov
- Chutné recepty
- Perníková tvarohová bábovka
Perníková tvarohová bábovka
Trvanie: 1:00 (h:m)
Porcie: 12 (ks)
Jednoduchá šťavnatá bábovka, bez použitia mixéra a váhy.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 Zlatý krém Liana
- 1 Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 hrnček mlieko
- 3/4 hrnčeka olej
- 2 ks vajce
- 250 g tvaroh jemný alebo hrudkovitý
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- Všetky suroviny okrem kakaa vymiešame ručne metličkou.
- Polovicu cesta oddelíme do druhej nádoby. Do tohto cesta pridáme lyžicu kakaa a dobre premiešame.
- Kovovú formu vytrieme olejom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme najprv biele cesto, potom kakaové a ukončíme znova bielym cestom. Hustota cesta závisí od použitého tvarohu. Ak sa nám zdá cesto príliš husté pre nalievanie, môžeme priliať trocha mlieka na zriedenie.
- Pečieme v teplovzdušnej rúre na 165°C asi 50 minút.
- Upečenú bábovku necháme vychladnúť a vyklopíme z formy.
- Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 Zlatý krém Liana
- 1 Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 hrnček mlieko
- 3/4 hrnčeka olej
- 2 ks vajce
- 250 g tvaroh jemný alebo hrudkovitý
- 1 PL Kakao tmavé Liana
Produkty k receptu