- Domov
- Chutné recepty
- Jahodový koláč so šľahačkou
Jahodový koláč so šľahačkou
Trvanie: 01:30 (h:m)
Jednoduchý, vkusný, chuťovo neodolateľný :)
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g cukor práškový
- 200 g múka polohrubá
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
Ovocné želé
- 700 g rozmixované jahody
- 300 ml voda
- 5 - 6 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Želatína číra Liana
Šľahačka
- 450 ml mlieko
- 3 vrecká (90g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 8 g Želatína číra Liana
- Vyšľaháme vajíčka s práškovým cukrom, pridáme mlieko, olej a nakoniec zľahka varechou múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný vyšší plech. Upečieme pri teplote 175°C asi 20 minút dozlatista.
- Jahody alebo iné ovocie rozmixujeme, pridáme cukor a Vanilínový cukor. Privedieme k varu. Z jahodovej masy odoberieme do mištičky asi 5 lyžíc a rozpustíme v nej jednu Želatínu číru. V 300 ml vody rozmiešame 2 ks Zlatý krém a vlejeme do vriacej jahodovej masy. Za stáleho miešania varíme asi 2-3 minúty do zhustnutia. Nakoniec primiešame rozpustenú želatínu. Vylejeme na korpus a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si šľahačku. 8 g Želatíny dáme napučať na 10 minút do 50 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku vyšľaháme 3 ks Šľahačkové potešenie Liana do tuha. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia. Nakoniec za stáleho miešania prilejeme k šľahačkovej mase. Natrieme na stuhnuté jahodové želé. Pred krájaním necháme stuhnúť cca 1 hodinu.
- Posypeme nastrúhanou čokoládou, ozdobíme jahodami.
Dobrý tip:
Jahody môžeme zameniť za iné ovocie maliny, čučoriedky, marhule, broskyne, jablká.
Dobrý tip 2:
Bezlepkovú verziu pripravíme zámenou múky a kypriaceho prášku za 200 g zmesi Cake mix Liana.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 4 vajcia
- 200 g cukor práškový
- 200 g múka polohrubá
- 1 vrecko Kypriaci prášok do pečiva Liana
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
Ovocné želé
- 700 g rozmixované jahody
- 300 ml voda
- 5 - 6 PL cukor kryštálový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká Zlatý krém Liana
- 1 vrecko Želatína číra Liana
Šľahačka
- 450 ml mlieko
- 3 vrecká (90g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 8 g Želatína číra Liana
Produkty k receptu