Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 270 ml voda
- 15 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor (na kvások)
- 2 lyžičky soľ
- 3 lyžice olivový olej
- olivy
- sušené paradajky
Dodatky
- rozmarín
- olivový olej
- olivy
- paradajky
- hrubozrnná soľ
- Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej, zvyšnú vodu a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy a sušené paradajky. Prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť.
- Následne vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech. Lyžicou namočou v olivovom oleji roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
- Nakrájané olivy a čerstvé paradajky jemne vtláčame na povrch, posypeme rozmarínom a hrubozrnnou soľou. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Okraje potrieme olivovým olejom a pečieme pri 230°C 20 minút.
- Upečený chlieb postriekame vodou a potrieme olivovým olejom.
Cesto
- 300 g Bread mix white Liana
- 270 ml voda
- 15 g čerstvé droždie
- 1 lyžička cukor (na kvások)
- 2 lyžičky soľ
- 3 lyžice olivový olej
- olivy
- sušené paradajky
Dodatky
- rozmarín
- olivový olej
- olivy
- paradajky
- hrubozrnná soľ
Produkty k receptu