Bezlepkový taliansky chlieb focaccia

  • Skvelý taliansky chlieb doplnený o výborné chute olív, paradajok a rozmarínu.
Bezlepkový taliansky chlieb focaccia
  • 87
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
300 g Bread mix white Liana
270 ml voda
15 g čerstvé droždie
1 lyžička cukor (na kvások)
2 lyžičky soľ
3 lyžice olivový olej
olivy
sušené paradajky
 
Dodatky :
rozmarín
olivový olej
olivy
paradajky
hrubozrnná soľ
 

 

 

 

 

 

Postup

1.     Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. V miske zmiešame Bread mix white, soľ, olej, zvyšnú vodu a nakoniec prilejeme kvások z droždia. Mixérom spracujeme cesto do ktorého vmiešame nakrájané olivy a sušené paradajky. Prikryjeme a necháme 40 minút kysnúť.
 
2.     Následne vykysnuté cesto preložíme na vymastený plech. Lyžicou namočou v olivovom oleji roztlačíme na cca 2 cm vysokú placku.
 
3.    Nakrájané olivy a čerstvé paradajky jemne vtláčame na povrch, posypeme rozmarínom a hrubozrnnou soľou. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
 
4.     Okraje potrieme olivovým olejom a pečieme pri 230°C 20 minút.
 
5  Upečený chlieb postriekame vodou a potrieme olivovým olejom.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

87
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.