Bezlepkový slaninový chlebík
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g droždie
- 60 g oravská slaninka
- 1 menšia cibuľa
- 300 g Bread mix white Liana
- ¾ lyžičky soľ
- 150 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- Oravskú slaninu a cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na panvici do zlatista. Necháme vychladnúť.
- V 100 ml vlažnej vode rozmiešame lyžičku cukru a droždie a necháme cca 15 minút vzísť kvások.
- Do kuchynského robota dáme všetky ingrediencie aj s vykysnutým kváskom z droždia a opečenou slaninou a cibuľou. Pridáme aj masť z opraženej slaninky. Cesto necháme vymiešať 5 minút. Potom ho zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- Na pracovnej doske pomúčenej ryžovou múkou vykysnuté cesto ešte premiesime. Vytvarujeme bochník podľa formy v ktorej bude finálne kysnúť. Cesto pomúčime zo všetkých strán a vložíme do formy. Prikryjeme fóliou a necháme ešte 30 minút kysnúť.
- Rúru vyhrejeme na 230°C aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry. Pred pečením postriekame chlieb vodou, do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme ešte 30 minút. V priebehu pečenia chlieb pokropíme 1 - 2 krát vodou. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 20 g droždie
- 60 g oravská slaninka
- 1 menšia cibuľa
- 300 g Bread mix white Liana
- ¾ lyžičky soľ
- 150 ml voda
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
Produkty k receptu