Bleskový tmavý bezlepkový chlieb (pečený vo forme)

  • Bezlepkový chrumkavý celozrnný chlieb s našou bezlepkovou múčnou zmesou na tmavý chlieb a pečivo obohatenou o pohánku.
pre recept na Bezlepkový sendvič kliknite sem.
Bezlepkový rýchly tmavý chlieb vo forme
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    120 minút
    (h:m)
  • Porcie
    15
    (ks)

Ingrediencie

500 g Bread mix dark Liana
2 kávové lyžičky cukor
500 - 520 ml vlažná voda
10 g čerstvé droždie
1 - 1,5 kávová lyžička soľ
2 lyžice olej
rôzne semienka na posypanie 

Postup

1. Pripravíme kvások z trochu vlažnej vody, cukru a droždia. Necháme 10 minút nakvasiť.
 
2. Do misky dáme Bread mix dark, soľ , pridáme pripravený kvások z droždia, semienka a zvyšnú vodu. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami asi 2 minúty. Nakoniec primiešame olej. Dáme do olejom vymazanej formy na pečenie. Cesto vo forme uhladíme naolejovanou lyžicou. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste podkysnúť 50 minút alebo kým cesto zdvojnásobí svoj objem. 
 
3. Povrch cesta pred pečením potrieme zmesou vody a oleja. Posypeme semienkami, narežeme, aby po upečení nepraskol a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C asi 50 - 60 minút do zlatista. Po 30 - tich minútach pečenia môžeme chlieb postriekať lebo pokropiť vodou. Ihneď po upečení chlieb vyklopíme na mriežku. Ešte horúci postriekame vodou a necháme úplne vychladnúť.
 
 
 
 
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.