Bezlepkový ríbezľový koláč so snehom

  • Dokonalé spojenie sladkej a kyslej chuti vo fantastickom ríbezľovom koláči.
Pre bezlepkový rebarborový koláč so snehom kliknite sem.
Bezlepkový ríbezľový koláč so snehom
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

200 g zmäknuté maslo

4 ks vajce

4 PL cukor práškový 

300 g Cake mix Liana

200 ml vlažné mlieko

700 g ríbezle

250 g cukor kryštálový

Ďalej potrebujeme:

tuk na vymastenie formy

múka na vysypanie formy

Postup

1. Zmäknuté maslo predšľaháme a postupne do neho pridávame žĺtky a práškový cukor. 
 
2. Ručne vmiešame Cake mix a mlieko.
 
3. Rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.
 
4. Pečieme pri 170-180°C približne 10 minút.
 
5. Na predpečené cesto rovnomerne rozložíme ríbezle a pečieme ďalších 25 minút na 170-180°C.
 
6. Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame kryštálový cukor.
 
7. Sneh rozotrieme na upečený koláč a zapečieme pri 130°C do mierneho zhnednutia snehu.
 
8. Necháme úplne vychladnúť.
 
Dobrý tip:
Ak sú ríbezle príliš kyslé, môžeme ich posypať práškovým cukrom.
 
 
 
 
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.