- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkový ríbezľový koláč so snehom
Bezlepkový ríbezľový koláč so snehom
Dokonalé spojenie sladkej a kyslej chuti vo fantastickom ríbezľovom koláči.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 200 g zmäknuté maslo
- 4 ks vajce
- 4 PL cukor práškový
- 300 g Cake mix Liana
- 200 ml vlažné mlieko
- 700 g ríbezle
- 250 g cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy
- múka na vysypanie formy
- Zmäknuté maslo predšľaháme a postupne do neho pridávame žĺtky a práškový cukor.
- Ručne vmiešame Cake mix a mlieko.
- Rozotrieme na vymastený a pomúčený plech.
- Pečieme pri 170-180°C približne 10 minút.
- Na predpečené cesto rovnomerne rozložíme ríbezle a pečieme ďalších 25 minút na 170-180°C.
- Z bliekov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame kryštálový cukor.
- Sneh rozotrieme na upečený koláč a zapečieme pri 130°C do mierneho zhnednutia snehu.
- Necháme úplne vychladnúť.
Dobrý tip:
Ak sú ríbezle príliš kyslé, môžeme ich posypať práškovým cukrom.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
- 200 g zmäknuté maslo
- 4 ks vajce
- 4 PL cukor práškový
- 300 g Cake mix Liana
- 200 ml vlažné mlieko
- 700 g ríbezle
- 250 g cukor kryštálový
Ďalej potrebujeme
- tuk na vymastenie formy
- múka na vysypanie formy
Produkty k receptu