Bezlepkový makový koláč s citrónovou polevou
Cesto
- 4 ks vajcia
- 180 g kryštálový cukor
- 100 g Cake mix Liana
- 160 g mletý mak alebo celý mak
- 4 PL voda
Plnka
- 2 ks vajcia
- 80 g kryštálový cukor
- 140 g maslo
- 2 KL citrónová poleva
Citrónová poleva
- 1. Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme 4 PL vody.
- 2. Do vyšľahanej peny ručne jemne vmiešame zmes Cake mix zmiešanú s makom.
- 3. Masu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180°C cca 25 minút teplovzdušne.
- 4. Vychladnutý plát prekrojíme na polovicu.
- 5. Natrieme plnkou a priložíme druhý plát prekrojenou časťou na vrch.
- 6. Horúcim nožom natrieme citrónovú polevu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale a necháme trocha zatuhnúť.
- 7. Ostrým nožom narežeme na rezy alebo trojuholníky.
Postup plnka:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, preložíme nad paru a šľaháme cca 10-15 minút.
2. Hotovú masu necháme vychladnúť.
3. V nádobe vyšľaháme maslo, pridáme vyšľahanú vajíčkovú hmotu, citrónovú polevu a vyšľaháme do jemnej plnky.
Cesto
- 4 ks vajcia
- 180 g kryštálový cukor
- 100 g Cake mix Liana
- 160 g mletý mak alebo celý mak
- 4 PL voda
Plnka
- 2 ks vajcia
- 80 g kryštálový cukor
- 140 g maslo
- 2 KL citrónová poleva
Citrónová poleva
Produkty k receptu