Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake
play

Bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake

Trvanie: 1:30 (h:m) Porcie: 12-16 (ks)
Recept na bezlepkový makovo-tvarohový cheesecake, jednoduchý na prípravu a lahodný na zjedenie. Ak máte radi mak a tvaroh, určite si pochutíte.
Ingrediencie

Sušienkové cesto a posýpka

Maková plnka

Smotanovo-tvarohová plnka

  • 600 - 700 g tvaroh (hrudkovitý alebo jemný, prípadne mix oboch)
  • 2 vajcia
  • 120 g cukor
  • 20 g Vanilínový cukor Liana
  • 50 - 100 ml šľahačka

    ovocie v želé, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti na spestrenie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Pripravíme sušienkové cesto: Cake mix zmiešame s práškovým cukrom a pridáme zmäknuté maslo. Všetko spolu ručne zhnetieme.  1/3 cesta necháme na vrchnú posýpku ako mrveničku. Do olejom vymastenej formy pridáme zvyšné 2/3 cesta, ktoré natlačíme na dno a okraje formy. Cesto môžeme uhladiť valčekom.
  2. Pripravíme makovú plnku: V mlieku rozmiešame mletý mak,  cukor, vanilínový cukor, škoricu a dáme variť. Hotovú makovú plnku necháme  mierne vychladnúť, následne ju pridáme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
  3. Pripravíme smotanovo-tvarohovú plnku: Rozmiešame tvaroh, vajcia, cukor, vanilínový cukor a šľahačku. Pre jemnejšiu konzistenciu môžeme prešľahať mixérom. Hotovú plnku vylejeme do formy.
  4. Na tvarohovú plnku nanesieme ovocie v želé a vrch posypeme odloženou mrveničkou.
  5. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 160°C cca 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
Dobrý tip 1:  
Ak si chcete pripraviť tento cheesecake pohodlnejšie, siahnite po makovej plnke dostupnej v našom e-shope, pripravenej na priame použitie. Hotová maková náplň je ideálnym rýchlym pomocníkom, ktorý ušetrí Váš čas. Pri tomto recepte bola použitá maková náplň s hrozienkami, ktoré dezertu dodali skvelú sladkú chuť :)

 

Dobrý tip 2:
Ozdobíme podľa fantázie, napr. šľahačkou a lesným ovocím v želé.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Sušienkové cesto a posýpka

Maková plnka

Smotanovo-tvarohová plnka

  • 600 - 700 g tvaroh (hrudkovitý alebo jemný, prípadne mix oboch)
  • 2 vajcia
  • 120 g cukor
  • 20 g Vanilínový cukor Liana
  • 50 - 100 ml šľahačka

    ovocie v želé, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti na spestrenie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné