Bezlepkový kysnutý mix

Bezlepkový kysnutý mix

Trvanie: 03:00 (h:m)
Aj mix rôznych chutí sa dá tradične s našim kysnutým bezlepkovým cestom
Ingrediencie
Cesto
  • 900 g Bakery mix Liana
  • 150 g kryštálový cukor
  • 2 vajcia
  • 750 ml vlažnej vody/mlieka
  • 30 g droždia
  • 150 g bravčová masť alebo olej
Kakaová plnka
Tvarohová plnka
Škoricová plnka
Ovocný s posýpkou
  • ovocie podľa chuti mrazené, zavárané alebo čerstvé
  • 50 g maslo
  • 100 g Bakery mix Liana
  • 80 g kryštálový cukor
Moravské plnené koláče
  • tvarohová plnka
  • slivkový lekvár
  • posýpka
Dodatky
  • vajce
  • olej
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Pripravíme si kvások z teplej vody/mlieka, cukru a droždia. Do misky dáme ostatné suroviny, pridáme pripravený kvások a miešame najlepšie elektrickým hnetačom približne 5 minút. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút, aby cesto zdvojnásobilo svoj objem t.j 45-60 minút. Cesto vyvaľkáme na posypanej pracovnej doske a ďalej tvarujeme a plníme podľa želania buchty, záviny...

Kakaový závin:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Suroviny na kakaovú plnku zmiešame v miske a natrieme na cesto. Preložíme pozdĺž do závinu. Boky cesta založíme pod cesto a uložíme na vymastený plech. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 30-45 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme pri teplote 180°C dozlatista.

Tvarohový koláč:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Prenesieme na vymastený hlboký plech. Rovnomerne natrieme tvarohovú plnku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín na plnku.(Ak pripravujete aj moravské koláče nechajte si na ne trocha plnky).Vyvaľkáme si druhú časť cesta, ktoré prenesieme na tvarohovú plnku. Okraje cesta prstami jemne zatlačíme. Prikryjeme fóliou a necháme podkysnúť 30 minút. Pre pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme dozlatista.

Škoricovníky:

Cesto vyvaľkáme do obdĺžníka natrieme zmäknuté maslo, posypeme škoricovým cukrom a zvinieme do rolády. Mokrým nožom pokrájame na 3 cm kúsky. Preložíme na vymastený plech a necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Upečieme dozlatista.

Ovocný s posýpkou:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžníka. Preložíme na vymastený plech. Necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Poukladáme ovocie. V miske rukou zmiešame polomäkké maslo, Bakery mix a kryštálový cukor na posýpku.(Ak pripravujete aj moravské koláče, nechajte si na ne trocha posýpky.) Posypeme ňou povrch koláča a upečieme. Okraje majú byť po upečení zlatisté.

Moravské plnené koláče:

Cesto rozvaľkáme do obdĺžníka. Pokrájame na štvorce 6x6 cm. Do stredu každého dáme tvarohovú plnku, okraje zlepíme a vyformujeme buchtičky. Uložíme na vymastený plech. Necháme prikryté fóliou kysnúť 30 minút. Následne stred každej buchty zatlačíme lyžicou aby sme vytvorili jamku. Okraje buchtičiek potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou oleja. Do každej jamky dáme lyžičku slivkového lekváru. Posypeme posýpkou a upečieme dozlatista.

Dobrý tip:
Cesto je univerzálne na rôzne plnky. Podľa chuti si pripravíte tie, ktoré máte najradšej. My sme vyskúšali všetky, aby si každý prišiel na svoje .

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 900 g Bakery mix Liana
  • 150 g kryštálový cukor
  • 2 vajcia
  • 750 ml vlažnej vody/mlieka
  • 30 g droždia
  • 150 g bravčová masť alebo olej
Kakaová plnka
Tvarohová plnka
Škoricová plnka
Ovocný s posýpkou
  • ovocie podľa chuti mrazené, zavárané alebo čerstvé
  • 50 g maslo
  • 100 g Bakery mix Liana
  • 80 g kryštálový cukor
Moravské plnené koláče
  • tvarohová plnka
  • slivkový lekvár
  • posýpka
Dodatky
  • vajce
  • olej
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné