Bezlepkový a bezmliečny čokoládový rez
Ingrediencie
Cesto:
5 ks vajíčka
120 g kryštálový cukor
110 g Cake mix Liana
5 ks vajíčka
120 g kryštálový cukor
110 g Cake mix Liana
Plnka:
500 ml kokosové mlieko
2 PL cukor
130 g Čokoláda 70% Liana
1 ks Puding mliečna alebo tmavá čokoláda Liana
150 g rastlinný tuk na krémy
cca 100 - 150 g ovocný džem
500 ml kokosové mlieko
2 PL cukor
130 g Čokoláda 70% Liana
1 ks Puding mliečna alebo tmavá čokoláda Liana
150 g rastlinný tuk na krémy
cca 100 - 150 g ovocný džem
Postup
1. V kuchynskom robote cca 10 minút vyšľaháme vajíčka s cukrom do tuhej peny. Ručne vmiešame polovicu Cake mix a potom metličkou vmiešame zvyšok múčnej zmesi.
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 10 minút. Môžeme vyskúšať špajdlou či sa cesto nelepí.
3. Cesto necháme vychladnúť. Neskôr ho prerežeme po dĺžke na 3 rovnaké pásy. Preklopíme na plech a stiahneme papier na pečenie.
4. V 100 ml kokosovom mlieku rozmiešame pudingový prášok. Do zvyšného mlieka pridáme nalámanú čokoládu a cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Do vriaceho mlieka s čokoládou vylejeme rozmiešaný puding v mlieku a varíme cca 2 minúty.
5. Do uvareného horúceho pudingu nakrájame rastlinný tuk a vmiešame tak, aby sa spojil s pudingom. Prešľaháme ručným mixérom a za občasného miešania necháme vychladnúť. Uložíme do chladničky. Vychladenú plnku vyšľaháme ručným mixérom.
6. Prvý plát cesta preložíme na tanier, potrieme vrstvou džemu, vrstvou plnky, priložíme druhý plát cesta a postup zopakujeme. Na posledný plát natrieme plnku a rozotrieme ju aj po bokoch. Trochu plnky necháme na ozdobenie.
7. Vrch koláča ozdobíme podľa vlastnej chuti a fantázie - farebnými cukríkmi, marcipánom, kokosom atď. Necháme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
Dobrý tip:
Najlepšie je pripraviť plnku deň vopred, aby v chladničke poriadne stuhla.
Dobrý tip 2:
Ak potrebujete klasickú verziu s mliekom, tak v plnke namiesto kokosového mlieka použijeme kravské mlieko a rastlinný tuk na krémy vymeníme za maslo.