Bezlepkové medovníčky - mäkké

  • Medovníčky k Vianociam neodmysliteľne patria. S cestom sa pracuje dobre a medovníčky ostanú mäkučké
pre recept na Mäkké medovníčky lepkové aj bezlepkové kliknite sem.
Bezlepkové medovníčky - mäkké
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    02:30
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Universal mix Liana
100 g Fine mix Liana
3 ks vajcia (veľkosť M,L)
70 g maslo
140 g cukor práškový
5 PL med
¼ KL Sóda bikarbóna Liana 
 
Poleva bielková:
1 ks vaječný bielok
200 g práškový cukor
1 lyžica jemný zemiakový škrob Liana
 
Na potretie: 
1 ks žĺtok + 1 lyžica voda na potretie
 

 
 
 
 
 

 

 

 

 

Postup

1.     Zmiešame Universal mix a Fine mix s práškovým cukrom a postupne pridáme vajcia, zmäknuté maslo, med a sódu bikarbónu.
 
2.     Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať 24 hodín v chladničke.
 
3.     Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 10 minút.
 
4.     Ešte horúce potrieme žĺtkom s vodou.
 

Postup bielková poleva:

1.     Bielok a 3x preosiaty práškový cukor ručne zmiešame so zemiakovým škrobom. Zmes miešame cca 20-30 minút.

2.     Vrecko naplníme polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 2
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.