- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové medové kolieska s krémom
Bezlepkové medové kolieska s krémom
Cesto
- 350 g Cake mix Liana
- 140 g kryštálový cukor
- 80 g maslo
- 80 g med
- 2 vajcia
Krém
- 250 ml mlieko
- 3 lyžice cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 100 g maslo
Dodatky
- Čokoláda Liana 70% na poliatie
1. Zo surovín na cesto vypracujeme rukou kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu oddychovať.
2. Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na 3 - 4 mm a vykrajujeme kolieska. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 10 minút. Necháme pár minút na plechu vychladnúť.
3. Pripravíme krém. 50 ml mlieka zmiešame so Zlatým krémom a zvyšné mlieko uvaríme s cukrom. Do vriaceho mlieka pridáme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme. Do horúceho krému zašľaháme nakrájané maslo. Necháme vychladnúť. Uložíme do chladničky poriadne stuhnúť a potom vyšľaháme ručným mixérom.
4. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na koliesko, prikryjeme ďalším kolieskom a jemne pritlačíme.
5. Vrch polejeme čokoládou a ozdobíme.
Dobrý tip:
Cesto môžeme pripraviť aj deň skôr a nechať ho v chladničke cez noc. Netreba však zabudnúť na to, že po vytiahnutí z chladničky ho musíme nechať pri izbovej teplote cca 20 minút povoliť.
Cesto
- 350 g Cake mix Liana
- 140 g kryštálový cukor
- 80 g maslo
- 80 g med
- 2 vajcia
Krém
- 250 ml mlieko
- 3 lyžice cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 100 g maslo
Dodatky
- Čokoláda Liana 70% na poliatie
Produkty k receptu