Bezlepkové medové kolieska s krémom

  • Výborné kolieska, ktoré voňajú po mede a Zlatom kréme.
Bezlepkové medové kolieska
  • 50
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:45
    (h:m)
  • Porcie
    30
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
350 g Cake mix Liana
140 g kryštálový cukor
80 g maslo
80 g med
2 vajcia
 
Krém:
250 ml mlieko
3 lyžice cukor
1 ks Zlatý krém Liana
100 g maslo
 
Dodatky:
Čokoláda 70% alebo 45% Liana na poliatie

Postup

1. Zo surovín na cesto vypracujeme rukou kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu oddychovať. 
 
2. Na pomúčenej doske rozdelíme cesto na 4 časti. Každú časť vyvaľkáme na 3 - 4 mm a vykrajujeme kolieska. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 10 minút. Necháme pár minút na plechu vychladnúť.
 
3. Pripravíme krém. 50 ml mlieka zmiešame so Zlatým krémom a zvyšné mlieko uvaríme s cukrom. Do vriaceho mlieka pridáme rozmiešaný Zlatý krém a uvaríme. Do horúceho krému zašľaháme nakrájané maslo. Necháme vychladnúť. Uložíme do chladničky poriadne stuhnúť a potom vyšľaháme ručným mixérom.
 
4. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na koliesko, prikryjeme ďalším kolieskom a jemne pritlačíme.
 
5. Vrch polejeme čokoládou a ozdobíme.
 
Dobrý tip:
Cesto môžeme pripraviť aj deň skôr a nechať ho v chladničke cez noc. Netreba však zabudnúť na to, že po vytiahnutí z chladničky ho musíme nechať pri izbovej teplote cca 20 minút povoliť.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

50
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.