Bezlepkové makové, tvarohové alebo orechové šúľance
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana
- ½ kávová lyžička soľ
- 1 ks vajce
Dodatky
- maslo na poliatie
- mak, tvaroh, orechy na posypanie
- cukor na posypanie
- ryžová múka Liana
- 1. V miske spracujeme všetky suroviny na cesto. Preložíme na pracovnú podložku a rozdelíme.
- 2. Z cesta urobíme valček, narežeme na menšie kúsky a dlaňou vytvarujeme šúľanec (podsypávame ryžovou múkou, aby sa šúľance nezlepili).
- 3. Do vriacej osolenej vody vhodíme šúľance. Po vyplávaní na povrch varíme ešte 5 minút.
- 4. Vyberieme, polejeme rozpusteným maslom, pocukrujeme a posypeme podľa chuti makom, tvarohom alebo orechami.
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana
- ½ kávová lyžička soľ
- 1 ks vajce
Dodatky
- maslo na poliatie
- mak, tvaroh, orechy na posypanie
- cukor na posypanie
- ryžová múka Liana
Produkty k receptu