Bezlepkové makové šúľance
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana
- 1/2 KL soľ
- 1 ks vajce
Dodatky
- maslo na poliatie
- mletý mak na posypanie
- práškový cukor na posypanie
- Všetky suroviny na cesto spracujeme ručne v miske. Hotové cesto prenesieme na pracovnú podložku a rozdelíme na menšie časti.
- Z cesta vyformujeme dlhý valček, ktorý nakrájame na menšie kúsky. Každý kúsok dlaňami vytvarujeme na šúľanec (podsypávame múkou, aby sa nelepili).
- Šúľance vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch ich povaríme ešte 5 minút. Uvarené šúľance vyberieme do studenej vody.
- Polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a mletým makom.
Cesto
- 300 g uvarené pretlačené zemiaky
- 120 g Universal mix Liana
- 1/2 KL soľ
- 1 ks vajce
Dodatky
- maslo na poliatie
- mletý mak na posypanie
- práškový cukor na posypanie
Produkty k receptu