Osvedčené bezlepkové bryndzové pirohy
Cesto
- 220 g Universal mix Liana
- 150 g uvarené postrúhané zemiaky
- 1 ks vajce
- 1 kávová lyžička soľ
- 3 lyžice vody
Plnka
- 125 g bryndza
- 100 g uvarené postrúhané zemiaky
- čierne mleté korenie
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej
- 100 g anglická slanina
1. Najprv uvaríme zemiaky. Postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.
2. Na bryndzovú plnku potrebujeme zmiešať bryndzu s postrúhanými uvarenými zemiakmi a ochutíme mletým čierným korením.
3. Hotové cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a na každé uložíme guľku plnky. Cesto uzatvoríme formou na pirohy.
4. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, keď vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút variť a potom vyberieme.
5. Servírujeme poliate olejom alebo masťou a posypané opraženou slaninou prípadne cibuľou.
Cesto
- 220 g Universal mix Liana
- 150 g uvarené postrúhané zemiaky
- 1 ks vajce
- 1 kávová lyžička soľ
- 3 lyžice vody
Plnka
- 125 g bryndza
- 100 g uvarené postrúhané zemiaky
- čierne mleté korenie
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
- olej
- 100 g anglická slanina
Produkty k receptu