Osvedčené bezlepkové bryndzové pirohy

  • ..osvedčená slovenská pochúťka..
pre recept na Domáce bezlepkové pirohy kliknite sem.
Osvedčené bezlepkové bryndzové pirohy
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:00
    (h:m)
  • Porcie
    18
    (ks)

Ingrediencie

Cesto :
220 g Universal mix Liana
150 g uvarené postrúhané zemiaky
1 ks vajce
1 kávová lyžička soľ
3 lyžice vody

Plnka :
125 g bryndza
100 g uvarené postrúhané zemiaky
čierne mleté korenie

Dodatky :
ryžová múka Liana
na podsypanie
olej
100 g anglická slanina
 
 

 

 

 

Postup

1. Najprv uvaríme zemiaky. Postrúhame alebo ich pretlačíme. Zemiaky zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. 
 
2. Na bryndzovú plnku potrebujeme zmiešať bryndzu s postrúhanými uvarenými zemiakmi a ochutíme mletým čierným korením.
 
3. Hotové cesto rozvaľkáme na 3 mm hrúbku. Povykrajujeme kolieska a na každé uložíme guľku plnky. Cesto uzatvoríme formou na pirohy.
 
4. Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, keď vyplávajú na povrch necháme ešte 5 minút variť a potom vyberieme.
 
5. Servírujeme poliate olejom alebo masťou a posypané opraženou slaninou prípadne cibuľou.

 

 

 

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.