Bezlepkové linecké koláčiky takmer bez masla
play

Bezlepkové linecké koláčiky takmer bez masla

Pekné na pohľad, super na chuť. Nemrvia sa a zároveň sa rozplývajú na jazyku.

Bez lepku pre recept na Linecké jogurtové koláčiky s klasickou pšeničnou múkou

Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

1. Z uvedených surovín dôkladne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na cca 1 hodinu dáme do chladničky stuhnúť.

Suroviny spracúvavame rukami približne 5-10 minút, dokiaľ sa maslo dobre neroztopí miesením a spojí sa s ostatnými surovinami. Chladenie v chladničke môžeme aj vynechať.
2. Následne cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
3. Vykrajujeme rôzne vzory, pečieme na plechu pri teplote 180°C približne 5-7 minút.
4. Vychladnuté naplníme džemom, spojíme a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Koláčiky zmäknú naplnením džemom, z ktorého nasajú vlhkosť.

Dobrý tip:
1. Pre ešte lepšiu chuť do cesta pridáme 1 lyžičku Citrónovej polevy Liana.
2. Ak sa chcete vyhnúť dlhému mieseniu, odporúčame pridať 1-2 lyžice kyslej smotany alebo hustého jogurtu, prípadne zriediť inou tekutinou.

Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné