Bezlepkové linecké koláčiky takmer bez masla
Ingrediencie
150 g Cake mix Liana
50 g práškový cukor
1-2 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks vajce (veľkosť L)
20 g zmäknutý až roztopený rastlinný tuk alebo maslo
50 g práškový cukor
1-2 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks vajce (veľkosť L)
20 g zmäknutý až roztopený rastlinný tuk alebo maslo
Postup
1. Z uvedených surovín dôkladne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na cca 1 hodinu dáme do chladničky stuhnúť.
Suroviny spracúvavame rukami približne 5-10 minút, dokiaľ sa maslo dobre neroztopí miesením a spojí sa s ostatnými surovinami. Chladenie v chladničke môžeme aj vynechať.
2. Následne cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
3. Vykrajujeme rôzne vzory, pečieme na plechu pri teplote 180°C približne 5-7 minút.
4. Vychladnuté naplníme džemom, spojíme a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Koláčiky zmäknú naplnením džemom, z ktorého nasajú vlhkosť.
Dobrý tip:
2. Následne cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
3. Vykrajujeme rôzne vzory, pečieme na plechu pri teplote 180°C približne 5-7 minút.
4. Vychladnuté naplníme džemom, spojíme a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Koláčiky zmäknú naplnením džemom, z ktorého nasajú vlhkosť.
Dobrý tip:
1. Pre ešte lepšiu chuť do cesta pridáme 1 lyžičku Citrónovej polevy Liana.
2. Ak sa chcete vyhnúť dlhému mieseniu, odporúčame pridať 1-2 lyžice kyslej smotany alebo hustého jogurtu, prípadne zriediť inou tekutinou.