Bezlepkové linecké koláčiky takmer bez masla

  • Pekné na pohľad, super na chuť. Nemrvia sa a zároveň sa rozplývajú na jazyku.
pre recept na Linecké jogurtové koláčiky s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepkové linecké koláčiky takmer bez masla
  • 72
    hodnotenie
  • Trvanie
    -
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

150 g Cake mix Liana
50 g práškový cukor
1-2 ks Vanilínový cukor Liana
1 ks vajce (veľkosť L)
20 g zmäknutý až roztopený rastlinný tuk alebo maslo

 

 

 

Postup

1.     Z  uvedených surovín dôkladne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na cca 1 hodinu dáme do chladničky stuhnúť.
        Suroviny spracúvavame rukami približne 5-10 minút, dokiaľ sa maslo dobre neroztopí miesením a spojí sa s ostatnými surovinami. Chladenie v chladničke môžeme aj vynechať.
2.     Následne cesto na pomúčenej podložke rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
3.     Vykrajujeme rôzne vzory, pečieme na plechu pri teplote 180°C  približne 5-7 minút.
4.     Vychladnuté naplníme džemom, spojíme a nakoniec posypeme práškovým cukrom. Koláčiky zmäknú naplnením džemom, z ktorého nasajú vlhkosť.

Dobrý tip:
1. Pre ešte lepšiu chuť do cesta pridáme 1 lyžičku Citrónovej polevy Liana.
2. Ak sa chcete vyhnúť dlhému mieseniu, odporúčame pridať 1-2 lyžice kyslej smotany alebo hustého jogurtu, prípadne zriediť inou tekutinou.
 

 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

72
Počet hodnotení: 9
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.