Bezlepkové kysnuté tlačené koláče
Cesto
- 15 g droždie
- 50 g kryštálový cukor
- 280 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej / maslo
Plnka
- 250 g mäkký tvaroh
- 1 ks žĺtok
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 2 PL práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti (maliny, čučoriedky, ríbezle)
- slivkový lekvár
- Zo 100 ml teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť. Pripravený kvások zmiešame s vajíčkom, Bakery mix a zvyšným mliekom. Vymiešame hnetacími metličkami. Počas miesenia pridáme olej. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté asi polhodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto prenesieme na pomúčenú podložku a vypracujeme do tvaru valca. Krájame na približne rovnako veľké kúsky a tvarujeme buchtičky. Pripravené buchtičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme asi 15 - 20 minút podkysnúť.
- Každú buchtičku pretlačíme, môžeme na to použiť pohár. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom rozmiešaným s trochou mlieka.
- Z tvarohu, žĺtka a cukrov pripravíme plnku, ktorú postupne nanášame do stredu každého koláča. Takto pripravené koláče necháme cca 10 minúť postáť a vrch ozdobíme podľa chuti ovocím, lekvárom alebo makom.
- Pečieme pri 180°C cca 17 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
S cestom sa lepšie pracuje s naolejovanými rukami a ak použijete silikónové pomôcky.
Cesto
- 15 g droždie
- 50 g kryštálový cukor
- 280 ml vlažné mlieko
- 300 g Bakery mix Liana
- 1 ks vajce
- 50 ml olej / maslo
Plnka
- 250 g mäkký tvaroh
- 1 ks žĺtok
- 1 PL Vanilínový cukor Liana
- 2 PL práškový cukor
Ďalej potrebujeme
- čerstvé alebo mrazené ovocie podľa chuti (maliny, čučoriedky, ríbezle)
- slivkový lekvár
Produkty k receptu