Bezlepkové helenské rožky
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
 - 250 ml mlieko
 - 60 g maslo
 - 50 g cukor práškový
 - 30 g bravčová masť
 - ½ kocky droždie
 - kôra z ½ citróna
 - štipka soli
 
Kokosová plnka
- 2 PL kokos
 - 2 PL cukor práškový
 
Kakaová plnka
- 1 PL Kakao tmavé Liana
 - 2 PL cukor práškový
 
Rozvar
- 50 ml voda
 - 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 - 1 PL cukor kryštálový
 
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
 - Ryžová múka Liana na podsypanie
 
- Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a rozdrobeného droždia. Kvások necháma 10 - 15 minút vzísť. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny na cesto spolu s nakysnutým kváskom z droždia, vypracujeme cesto, prikryjeme a necháme cca 45 minút kysnúť.
 - Na pomúčenej doske vypracujeme z cesta bochník, ktorý rozdelíme na 16 častí. Z každej vypracujeme guľočku vo veľkosti pingpongovej loptičky. Každú guľôčku vyvaľkáme na tenký trojuholník. Polovicu rožkov posypeme kokosovou plnkou a druhú polovicu kakaovou. Naplnené trojuholníky zmotáme do tvaru rožka.
 - Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme cca 20 minút podkysnúť. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 20 minút.
 - Počas pečenia rožkov si pripravíme rozvar. Do malého hrnca vložíme všetky suroviny na rozvar, zmiešame a varíme cca 5 minút, kým nevznikne hustý sirup. Ihneď po upečení potrieme rožky pripraveným rozvarom.
 
Cesto
- 350 g Bakery mix Liana
 - 250 ml mlieko
 - 60 g maslo
 - 50 g cukor práškový
 - 30 g bravčová masť
 - ½ kocky droždie
 - kôra z ½ citróna
 - štipka soli
 
Kokosová plnka
- 2 PL kokos
 - 2 PL cukor práškový
 
Kakaová plnka
- 1 PL Kakao tmavé Liana
 - 2 PL cukor práškový
 
Rozvar
- 50 ml voda
 - 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 - 1 PL cukor kryštálový
 
Ďalej potrebujeme
- vajce na potretie
 - Ryžová múka Liana na podsypanie
 
Produkty k receptu