Bezlepkové guľky s údeným mäsom

1:20 (h:m)
1:50 (h:m)
Večera, ktorá je pripravená raz-dva.
Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 300 g údené mäso
  • 1 vajce
  • korenie podľa chuti
Kapusta
  • olej alebo masť
  • 1 cibuľa
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 600 g kapusta

Nakúpiť Liana produkty z receptu

Postup

1. Uvaríme ošúpané zemiaky, scedíme a popučíme na kašu. Vychladnuté zemiaky pridáme k zmesi Bakery mix, vajíčku a soli. Vypracujeme cesto z ktorého urobíme valec a narežeme ho na 8 častí. Z každej časti vytvarujeme placku, ktorú naplníme plnkou (pomelieme údené uvarené mäso a zmiešame s vajcom) a urobíme guľku.

2. Guľky položíme do osolenej vriacej vody. Keď nám vyplávajú na povrch povaríme ich ešte 7 minút.

3. Skaramelizujeme cukor, pridáme cibuľu a kapustu dusíme 30 minút.

4. Hotové guľky pokvapkáme olejom, posypeme kapustou, pridáme osmaženú slaninku alebo môžeme pridať aj kyslú smotanu.

Ohodnotiť recept

Prihláste sa, ak chcete pridať hodnotenie.

Ingrediencie
Cesto
Plnka
  • 300 g údené mäso
  • 1 vajce
  • korenie podľa chuti
Kapusta
  • olej alebo masť
  • 1 cibuľa
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 600 g kapusta

Nakúpiť Liana produkty z receptu


Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Zásady používania cookies

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.