Bezlepkové ciabatty so sušenými paradajkami a olivami
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 15 g droždie
- 300 g Bread mix white Liana
- ¾ lyžičky soľ
- sušené paradajky naložené v oleji
- 2 lyžice olej z paradajok
- 150 ml voda
- olivový olej na potretie
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
- olivy na ozdobu
- Pripravíme kvások; rozmiešame cukor v 100 ml vode a rozdrobíme droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
- Všetky suroviny spolu s kváskom z droždia dáme do kuchynského robota a necháme vypracovať cesto. Misku s cestom prikryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
- Pracovnú dosku jemne posypeme ryžovou múkou (stačí mala lyžička). Cesto preklopíme na dosku a premiesime naolejovanými rukami. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 2 časti a spravíme požadovaný tvar (guľatý alebo oválny). Ešte stále naolejovanými rukami uhladíme celý povrch a uložíme na papier na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Pred pečením ciabatty potrieme olivovým olejom a ozdobíme nakrájanými olivami.
- Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť ciabatty a na dno rúry dáme plech na záparu. Rúru s plechmi vyhrejeme na 240°C. Ciabatty aj s papierom na pečenie presunieme na vyhriaty plech do vyhriatej rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech so záparou vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Takto pečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
- 100 ml vlažná voda
- 1 lyžička cukor
- 15 g droždie
- 300 g Bread mix white Liana
- ¾ lyžičky soľ
- sušené paradajky naložené v oleji
- 2 lyžice olej z paradajok
- 150 ml voda
- olivový olej na potretie
- ryžová múka Liana na posypanie dosky
- olivy na ozdobu
Produkty k receptu