Bezlepkové ciabatty so sušenými paradajkami a olivami

Bezlepkové ciabatty so sušenými paradajkami a olivami

Trvanie: 02:30 (h:m) Porcie: 2 (ks)
Opäť niečo z talianskej kuchyne - biely chlebík ciabatta. Ak raz toto pečivo upečiete, 100% ho budete pripravovať častejšie.
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • 15 g droždie
  • 300 g Bread mix white Liana
  • ¾ lyžičky soľ
  • sušené paradajky naložené v oleji
  • 2 lyžice olej z paradajok
  • 150 ml voda
  • olivový olej na potretie
  • ryžová múka Liana na posypanie dosky
  • olivy na ozdobu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Pripravíme kvások; rozmiešame cukor v 100 ml vode a rozdrobíme droždie. Necháme 10 - 15 minút vzísť kvások.
  2. Všetky suroviny spolu s kváskom z droždia dáme do kuchynského robota a necháme vypracovať cesto. Misku s cestom prikryjeme fóliou a necháme 45 minút kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Pracovnú dosku jemne posypeme ryžovou múkou (stačí mala lyžička). Cesto preklopíme na dosku a premiesime naolejovanými rukami. Vytvarujeme valec, ktorý rozdelíme na 2 časti a spravíme požadovaný tvar (guľatý alebo oválny). Ešte stále naolejovanými rukami uhladíme celý povrch a uložíme na papier na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Pred pečením ciabatty potrieme olivovým olejom a ozdobíme nakrájanými olivami.
  4. Do rúry vložíme plech, na ktorom budeme piecť ciabatty a na dno rúry dáme plech na záparu. Rúru s plechmi vyhrejeme na 240°C. Ciabatty aj s papierom na pečenie presunieme na vyhriaty plech do vyhriatej rúry. Do spodného plechu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 15 minút. Potom plech so záparou vyberieme a teplotu znížime na 190°C. Takto pečieme ešte 20 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 lyžička cukor
  • 15 g droždie
  • 300 g Bread mix white Liana
  • ¾ lyžičky soľ
  • sušené paradajky naložené v oleji
  • 2 lyžice olej z paradajok
  • 150 ml voda
  • olivový olej na potretie
  • ryžová múka Liana na posypanie dosky
  • olivy na ozdobu
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné