Bezlepkové belgické buchty s makovo - čerešňovou plnkou

Bezlepkové belgické buchty s makovo - čerešňovou plnkou

Trvanie: 01:45 (h:m) Porcie: 10 (ks)
Bezlepkové buchty, ale úplne inak. Naplnené šťavnatou makovo - čerešňovou plnkou a poliate chrumkavou čokoládovou polevou. Takúto lahôdku len tak v cukrárni nekúpite.
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 80 g maslo
  • 50 g cukor
  • 10 g droždie
  • 80 ml mlieko
  • 50 ml vlažné mlieko (na kvások)
  • 1 ks vajce
  • 1 KL cukor
Plnka
  • 220 g mak
  • 200 g čerešne
  • 150 ml mlieko
  • 50 g cukor
Poleva
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. V 50 ml vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a cukor. Necháme vzísť kvások cca 15 minút.
  2. Do hrnca nalejeme 80 ml mlieka, pridáme maslo a zahrejeme, kým sa maslo neroztopí. Odstavíme, pridáme 50 g cukru, vajíčko a rozmiešame. Primiešame Bakery mix Liana s nakysnutým kváskom z droždia a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
  3. Pripravíme makovú plnku; v hrnci zohrejeme mlieko a pridáme mak. Makovú plnku povaríme až kým nezhustne. Primiešame cukor, odkôstkované čerešne, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
  4. Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej podložke a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme roztopeným maslom, natrieme makovú plnku a zrolujeme do rolády. Pokrájame na širšie kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme zvyškom masla a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
  5. Pečieme pri 180°C 30 minút. Vychladnuté belgické buchty polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou so smotanou.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Cesto
  • 300 g Bakery mix Liana
  • 80 g maslo
  • 50 g cukor
  • 10 g droždie
  • 80 ml mlieko
  • 50 ml vlažné mlieko (na kvások)
  • 1 ks vajce
  • 1 KL cukor
Plnka
  • 220 g mak
  • 200 g čerešne
  • 150 ml mlieko
  • 50 g cukor
Poleva
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné