Bezlepkové belgické buchty s makovo - čerešňovou plnkou
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 80 g maslo
- 50 g cukor
- 10 g droždie
- 80 ml mlieko
- 50 ml vlažné mlieko (na kvások)
- 1 ks vajce
- 1 KL cukor
Plnka
- 220 g mak
- 200 g čerešne
- 150 ml mlieko
- 50 g cukor
Poleva
- 70 g Čokoláda 70% Liana
- 2 PL smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- 30 g maslo na potretie
- na podsypanie cesta Bakery mix Liana
- V 50 ml vlažnom mlieku rozdrobíme droždie a cukor. Necháme vzísť kvások cca 15 minút.
- Do hrnca nalejeme 80 ml mlieka, pridáme maslo a zahrejeme, kým sa maslo neroztopí. Odstavíme, pridáme 50 g cukru, vajíčko a rozmiešame. Primiešame Bakery mix Liana s nakysnutým kváskom z droždia a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme a necháme 60 minút kysnúť.
- Pripravíme makovú plnku; v hrnci zohrejeme mlieko a pridáme mak. Makovú plnku povaríme až kým nezhustne. Primiešame cukor, odkôstkované čerešne, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Vykysnuté cesto premiesime na pomúčenej podložke a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme roztopeným maslom, natrieme makovú plnku a zrolujeme do rolády. Pokrájame na širšie kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch potrieme zvyškom masla a necháme ešte chvíľu podkysnúť.
- Pečieme pri 180°C 30 minút. Vychladnuté belgické buchty polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou so smotanou.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 80 g maslo
- 50 g cukor
- 10 g droždie
- 80 ml mlieko
- 50 ml vlažné mlieko (na kvások)
- 1 ks vajce
- 1 KL cukor
Plnka
- 220 g mak
- 200 g čerešne
- 150 ml mlieko
- 50 g cukor
Poleva
- 70 g Čokoláda 70% Liana
- 2 PL smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- 30 g maslo na potretie
- na podsypanie cesta Bakery mix Liana
Produkty k receptu